Groene energie

Bolt’s visie op groene warmte

Thomas
Thomas
Het meebouwen aan een klimaatneutrale toekomst voor energieproducenten en consumenten, dat is Bolt's missie in een notendop. Om een klimaatneutrale toekomst te kunnen garanderen, moeten we een transitie maken naar groene warmte. Oftewel, het verwarmen met (groene) elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen.

Door het gebrek aan bewustwording en (tot voor kort) interessante alternatieven staan we vaak niet stil bij de impact van de verwarming die we thuis opzetten. We verwarmen ons met z’n allen door het massaal verbranden van grondstoffen zoals hout, kool, stookolie en gas. Niet alleen verliezen we zo biodiversiteit, we zijn ook afhankelijk van autoritaire regimes én stoten gewoonweg gigantische hoeveelheden CO2 uit. Wist je dat het niet-duurzaam verwarmen van gebouwen goed is voor maar liefst 18% van onze totale CO2-uitstoot? Dat moet veranderen! Fossiele brandstoffen horen in de grond te blijven en niet uit onze schoorsteen te komen. 

Van de ene op de andere dag de omslag maken naar groene warmte is echter niet zo vanzelfsprekend. Oplossingen zoals het plaatsen van een warmtepomp of het beter isoleren van je woning zijn investeringen die tijd en geld vragen. Daarnaast is elke woonsituatie ook anders en is er geen ‘one size fits all approach’ op vlak van duurzame alternatieven

Bolt kiest voor een aanpak in 3 stappen.

Informeren. Alles start bij het inzichtelijk maken van de impact van jouw gasgebruik. Waar verbruik je het meeste gas en hoe kan je op gas besparen? Want meten is weten en alleen maar door de zaken helder voor te stellen kunnen we ons gedrag veranderen. 

Adviseren. Zoals we hierboven al zeiden, is elke woonsituatie anders. Daarom dat Bolt helpt meekijken naar die van jou. Wat kan jij als particulier doen om de overstap naar groene warmte te maken? Hoe kan jij impact uitoefenen op de klimaatopwarming én je portefeuille? Bolt staat klaar voor jou met advies. 

Implementeren. Samen met een netwerk van partners zullen we via ons platform oplossingen en diensten op maat aanbieden, bijvoorbeeld op vlak van duurzame verwarming. Als Bolt-afnemer zal jij hiervan mee kunnen profiteren. 

Met de uitrol van het Bolt-project rond de transitie naar groene warmte gaan we tegen 2030 voor een maximale uitfasering van natuurlijke (en vervuilende) gas. Een klimaatneutrale toekomst kunnen we enkel verwezenlijken door te snoeien in gas, niet door te compenseren. Laten we van 2022 het jaar van de ommekeer maken! 

Bolt helpt jou wegwijs maken in energie. Inzicht in je energie-aansluiting en energie algemeen helpen jou om de juiste keuzes te maken richting een klimaatneutrale toekomst.

Hallo, ik ben Thomas

Ik ben als business development manager continu bezig met de evolutie van de energiewereld. Verwacht je dus regelmatig aan een update van dit artikel. Heb je nu al een opmerking of wil je meer weten? Ik sta voor je klaar.

We zijn vandaag bereikbaar tot 18:00

Meer lezen?