Zonne-energieHasselt

Bart

In het kort

  • zonne-energie
  • de waterzuiveringsinstallatie in Hasselt
  • stroom voor 5 gezinnen

Bart is de verantwoordelijke voor energie bij Aquafin, het bedrijf dat instaat voor propere waterlopen in Vlaanderen. Zelf noemt hij zich niet zo, maar wij vinden hem een echte changemaker.

Een job met een missie

Aquafin zorgt ervoor dat al ons huishoudelijk afvalwater gezuiverd wordt. Je hoeft niet diep na te denken om te weten dat dit noodzakelijk is voor het milieubehoud en de biodiversiteit. Bart startte bij Aquafin met een andere duurzame missie: zo weinig mogelijk energie verbruiken en als bedrijf zelf zoveel mogelijk groene energie opwekken.

Slibvergisting en zonnepanelen

Uit het slib dat achterblijft na het reinigen van het afvalwater kan energie worden opgewekt. Dat gebeurt in de slibvergistingsinstallaties, die op de sites van Aquafin staan. Van circulaire economie gesproken! Daarnaast is Bart gestart met het plaatsen van zonnepanelen in de vrije ruimte naast de waterzuiveringsinstallaties. Op die manier kan Aquafin binnenkort volledig voorzien in z’n eigen energieproductie. Cool!

Een groene jongen

We zeiden al dat we Bart een echte changemaker vinden. Niet alleen in z’n job gaat hij op zoek naar duurzame en innovatieve oplossingen. Thuis installeerde hij een zonneboiler, zonnepanelen, een regenwaterput om het regenwater op te vangen en, omdat hij niet aangesloten is op de riolering, zuivert hij zijn afvalwater zelf. Het gezuiverd water gebruikt hij om zijn tuin te besproeien. Ook z’n fiets heeft hij altijd bij!

Samen met Bolt

Bart vindt dat we zelf onze groene energie moeten produceren of dat we mensen moeten helpen om aan groene energie te geraken. Niet iedereen kan zonnepanelen leggen. Veel mensen weten bovendien niet dat er ook energie opgewekt wordt uit hun afvalwater. Dankzij Bolt kunnen ze deze bio-energie nu zelf consumeren. Bart vindt het de max dat je via Bolt rechtstreeks bij de producent kan kopen. Het systeem van vroeger is passé. Bart is fan van een gedeelde energiemodel.

Bart is verantwoordelijk voor alle energiepunten van Aquafin op het platform: Harelbeke, Gent, Dendermonde, Leuven, Oostende, Antwerpen, Hoogstraten, Turnhout, Westerlo, Morkhoven, Lichtaart, Sint-Truiden, Genk en Hasselt.

Momenteel zie je dat er al enthousiaste duo’s poseerden voor onze camera in Harelbeke (Bart en Nico), Dendermonde (David en Nico), Gent (Bjorn en Pieter) en Leuven (Bart en Jozef). De rest volgt!

Koop je energie bij Bart! Bereken je prijs en selecteer deze opwekker!

Wil je meer weten over Aquafin? Surf naar de eigen website aquafin.be 

Bij jou in de buurt