ZonMons

Sander

In het kort

  • zonne-energie
  • op 1 na grootste meubelwinkel van België
  • stroom voor 18 gezinnen

Meubelwinkel Weba trekt sinds enkele jaren overtuigend de duurzaamheidskaart. Investeren in de toekomst is voor hen dan immers vanzelfsprekend.

Weba werd in de jaren ‘80 opgericht en groeide in de volgende 40 jaar uit tot de op één na grootste speler in België. Het familiebedrijf werd opgericht in Deinze en omvat ondertussen winkels in Gent, Deinze en Mons. De drie locaties worden nog steeds geleid door telgen van de oorspronkelijke familie Dewitte.

Sander is verantwoordelijk voor het magazijn van Weba Mons en poseert dan ook enthousiast met de rest van het team voor de camera.

Denken aan de toekomst

Weba investeert sinds enkele jaren bewust in duurzaamheid: “We zijn een familiebedrijf dat op de lange termijn wil denken,” vertelt Elias Couvreur, verantwoordelijke voor duurzaamheidsprojecten bij Weba. “Dat zorgt ervoor dat duurzaamheid een belangrijk aspect is.” 

Als retailer staat Weba bekend om zijn lage prijzen: “En we willen die betaalbare prijzen kunnen blijven garanderen,” stelt Elias. Die lage prijzen zorgen ervoor dat Weba natuurlijk gewoon echt veel verkoopt. En dat brengt een ecologische voetafdruk met zich mee. 

“Vandaar dat we zo veel mogelijk ons steentje willen bijdragen,” legt Couvreur uit: “We weten bijvoorbeeld dat we veel hardhout gebruiken, dus hebben we geïnvesteerd in een duurzame plantage in Indonesië.” Daar haalt Weba zelf bijna niets uit, maar is een pure compensatie voor hun eigen impact. 

Ook in eigen land werd al stevig geïnvesteerd in duurzaamheid: de winkel in Gent werd duurzaam gerenoveerd en volgelegd met zonnepanelen, en ook op het magazijn in Gent liggen zonnepanelen.

Klant en opwekker: één op één

Dat Bolt de garantie kan bieden dat de gekochte energie écht groen is opgewekt, gaf voor Elias de doorslag: “Je weet 100% zeker dat de energie die je verbruikt, ook écht groen is aangekocht bij opwekkers.” Die één op één relatie overtuigde hem helemaal: “Zo kan Weba bijdragen aan een duurzaam project en een duurzaam bedrijf! Dat leek mij eigenlijk gewoon ideaal!”

Koop je energie bij Sander! Bereken je prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Weba surf dan naar weba.be.

Benieuwd naar het bedrijf achter de installatie van de zonnepanelen? Surf dan naar extrapower.be en enervest.be.

 

Liever regelen via de telefoon?

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je op.

Bij jou in de buurt

Andere opwekkers