Zonne-energieBrussel

João

In het kort

  • zonne-energie
  • een biologische bakkerij
  • stroom voor 5 huishoudens

João heeft een missie, een groene missie. In zijn bakkerij BONPAIN bakt hij duurzaam brood: goed voor zowel de mens als moeder aarde. Doorheen het ganse productieproces maken João en zijn team bewuste keuzes en daar hoort natuurlijk ook groene stroom bij! 

Bij BONPAIN streven ze al jaren naar harmonie met de natuur, een biologische productie vormt de minimumnorm. “We werken ondertussen al twintig jaar aan een brood dat 100% duurzaam is, eentje met nul CO2-uitstoot. We willen volledig autonoom zijn, zodat we met ons bedrijf geen enkele afdruk nalaten. We telen bijvoorbeeld onze tarwe in agro-ecologie, een productiewijze die voortbouwt op wat het ecosysteem aanbiedt. En natuurlijk kan dat niet zonder dat we zelf onze energie opwekken”, vertelt João trots. 

Een groene visionair 

“BONPAIN is een uniek project en concept, een voorbeeld van circulaire economie: van het herwerken van onze afvalstoffen tot het opwekken van onze eigen energie. We slagen erin om voor alle duurzaamheidsuitdagingen van een bedrijf alternatieven te bedenken, enkel het transport van onze producten is nog niet volledig groen, aangezien dat gewoonweg nog niet kan. Onze collega’s rijden wel allemaal met elektrische wagens of fietsen. En ook op sociaal vlak streven we duurzaamheid na: we verwelkomen bij ons graag mensen met een beperking om het team te versterken”, gaat João verder. 

BONPAIN activeert zowel zijn personeel als de omliggende burenbedrijven om hun voorbeeld te volgen; ze zijn de ‘blikopener’ voor hun omgeving. Het kan veel groener, geen smoesje is goed genoeg, BONPAIN is het levende bewijs. 

Dat ze bij BONPAIN niet zoeken naar excuses, maar wel naar de meest groene oplossingen, bewijst ook de plaatsing van hun zonnepanelen. Ze renoveerden hun volledige dak, zodat ze de dakoppervlakte optimaal kunnen benutten én ze kozen voor panelen met het hoogste rendement. Dat is nog eens een extra duit in het duurzaamheidszakje! 

“We maken de wereld graag mee groener en bewuster. En nu is Bolt er - als enige op de markt - om het delen van groene stroom mee mogelijk te maken”, aldus João. 

Koop je energie bij João! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over BONPAIN? Surf naar de website bonpain.bio 

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Tesla Owners Club Belgium

Bij jou in de buurt