producers:solarLangemark

Johny

Hoogtepunten

  • zonne-energie
  • een mestverwerkingsbedrijf
  • stroom voor 122 huishoudens

Johny omschrijft zichzelf als een duurzame ondernemer met een sterke interesse in nieuwe technologieën. Terwijl mama Els zich ontfermt over de Ieperse Truckwash en Tankcleaning, verdiept Johny zich in de business van mestverwerking. Met het starten van de mestverwerkingssite werden meteen maar liefst 2000 zonnepanelen geïnstalleerd. Dat betekent groene energie voor iedereen, via Bolt. 

“Ik ben bio-ingenieur van opleiding en bezeten door alles wat met landbouwkunde heeft te maken”, legt Johny uit. “Om ons familiebedrijf naast de truckwash en tankcleaning verder uit te bouwen, ging ik terug naar de roots van mijn vader Koen, die landbouwer is.” 

Irregatiewater

Johny wil komaf maken met het imago dat mest vanzelfsprekend vervuilend zou zijn voor het milieu. “Wij zetten de mest van landbouwers in de buurt om in enerzijds compost, anderzijds irrigatiewater. Als je weet dat 70% van het wereldwijde waterverbruik naar de irrigatie van landbouwgronden gaat, is het produceren van irrigatiewater uit mestresten een stap in de goede richting. “Irrigatiewater is de toekomst!”, aldus Johny. 

Alles op zijn tijd

Johny woont met zijn vriendin aan de Ieperse Truckwash en Tankcleaning, de rest van het gezin behuist de mestverwekingssite in Langemark. “Zo is er op elke plaats altijd iemand aanwezig”, vertelt Johny. “Mijn broertje Michael is nog maar veertien, maar helpt ook mee.” Voor trouwen en kindjes is er (nog) geen tijd. “Soms ga ik muurklimmen met vrienden, maar mijn mestverwerking blijft toch mijn lievelingshobby”, knipoogt Johny.

Zonne-energie

Met waterpompen, centrifuges, filters en andere machines is de mestverwerking een stroomintensief project. “Natuurlijk kan je de mest ook bewerken met gas, maar dan kies ik liever voor groene energie. Ik wil het milieu blijven soigneren”, zegt Johny. De daken van de mestverwerkingssite blijken uitermate geschikt voor een zonnepaneleninstalatie. “We hadden al een 500-tal panelen op de truckwash, nu hebben we er nog eens vier keer zo veel geïnstalleerd op de nieuwe site. Genoeg streekstroom voor iedereen!”

Naast de mestverwerkingssite, baten Els en Johny ook de Ieperse Truckwash en Tankcleaning uit. Lees het verhaal hier

Koop je energie bij Els en Johny! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over de Ieperse Truckwash en Tankcleaning? Surf naar de website iepersetruckwash.be

Bij jou in de buurt