ZonRiemst

Patrick, Rika en Sander

In het kort

  • zonne-energie
  • een varkenshoeve
  • stroom voor 36 gezinnen

Patrick en Rika hebben een varkenshoeve in Riemst. Bij hen kan je je vlees rechtstreeks op de boerderij gaan kopen. Leve de korte keten! Daarnaast investeren ze volop in duurzaamheid en installeerden ze onder andere 1200 zonnepanelen op hun dak.

Een beestige bende

Al sinds 1994 runnen Patrick en Rika de boerderij uit. Ze zijn de derde generatie aan het roer. In 2017 stapte zoon Sander ook mee in het bedrijf. Hond Bas voegde zich dit jaar bij de bende. Samen houden ze het leven op de boerderij draaiende. Voor familie Horten-Derwa is boeren meer dan varkentjes wassen. Ze houden varkens maar telen daarnaast ook akkerbouwgewassen zoals gerst, bieten, tarwe en maïs. Sinds kort zijn zij ook gestart met thuisverkoop van Hoevevlees. Ze doen dit alles met een minimale impact op het milieu.

Met een overvloed aan energie

Op hun vier stallen laat de familie hun zonnepanelen onderhouden door Kristof en Dave van Solarlab. Zij zorgen ervoor dat de boerderij optimaal kan genieten van hun eigen geproduceerde zonne-energie. Ook de mini-wkk (warmtekrachtkoppeling) op Belgisch koolzaad moet ervoor zorgen dat de milieubelasting een pak daalt. Het welzijn van de dieren dragen Patrick, Rika en Sander hoog in het vaandel. Zo houden ze hun varkens bijvoorbeeld op stro. Daarenboven zorgt de installatie van een grote bioluchtwasser ervoor dat het bedrijf zeer weinig ammoniak uitstoot. Op deze manier streven ze ernaar om CO2-neutraal te worden. Goed bezig!

Samen met Bolt

Patrick, Rika en Sander sloten zich aan bij Bolt omdat ze hun overtollig opgewekte energie willen delen met de buurtbewoners. Ze geloven erin dat als kleine en middelgrote initiatieven zich samen inzetten, we niet meer gebonden hoeven te zijn aan een ingewikkeld energie-systeem, maar voortaan echte energie van echte mensen kunnen kopen.

 

Koop je energie bij Patrick, Rika en Sander! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Patrick, Rika en Sander? https://www.heereveldhoevevlees.be/

Meer weten over Solarlab? http://solarlab.be/

Liever regelen via de telefoon?

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je op.

Bij jou in de buurt

Andere opwekkers