ZonNinove

Stijn en familie Desmet

In het kort

  • zonne-energie
  • 3 generaties met ambitie voor een duurzame toekomst
  • stroom voor zo'n 120 gezinnen

Stijn, Clara en Victor, vormen samen met Elise, Mathieu en Loïc, de 2e en 3e generatie van het familiebedrijf Zelfbouwmarkt. 7 speciaalzaken mét advies onder 1 dak. Ambitie en pionierschap dreven hen al snel richting duurzame energie.

 

Al 40 jaar

Zelfbouwmarkt ontstond in 1980 als Duits bedrijf, dat 10 jaar later door Ignace en Trui, de ouders van Stijn, werd overgekocht en zo 100% Belgisch werd. Vandaag zetten ze zich, samen met 85 collega’s, dagelijks 110% in om hun klanten te helpen van hun huis een echte thuis te maken. In een showroom van bijna 6000m² bieden ze producten aan van badkamers over ramen en deuren tot decoratie en verlichting.

Bewegende zonnepanelen

Zowel vader Ignace als zoon Stijn hebben allebei, met een achtergrond als ingenieur, steeds sterke interesse gehad in alles wat te maken heeft met groene energie. In 2007 werden ze een echte pionier in België: “We waren de eersten met een ‘Dual Technology zonnecentrale’,” vertelt Stijn. Flexibele zonnepanelen die de vorm van het gebogen dak volgen, gecombineerd met traditionele panelen. “Bovendien hebben we twee grote zonnetrackers op onze parking staan, die de beweging van de zon volgen om 30% meer opbrengst te genereren dan een statisch paneel.” Bewegende zonnepanelen, stel je dat eens voor!  Met de panelen op hun afhaalmagazijn daarbij opgeteld, voorzien ze in hun eigen verbruik, maar hebben ze zelfs overschot om elektrische wagens op te laden én hun overschot via Bolt te verkopen!

TikTok en rode wijn

Duurzaamheid is één ding. Maar zoals het een moderne familie in 2020 beaamt, zijn Clara en Victor dol op TikTok en Youtube, terwijl papa Stijn zich graag laaft aan een glas Italiaanse rode wijn, squasht en zich graag amuseert met vrienden. 

Wat vind je zo leuk aan Bolt? 

“We vinden het top dat Bolt energie weer tastbaarder maakt,” vertelt Stijn. “Als je passeert aan onze winkel in Ninove kan je onze zonnetrackers al van ver zien staan en kan je trots zeggen: daar komt mijn energie nu van!”

 

Wil jij ook energie van Stijn en familie Desmet? Bereken dan snel je prijs en kies voor deze opwekker!

Meer weten over Zelfbouwmarkt? Surf naar zelfbouwmarkt.be

Liever regelen via de telefoon?

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je op.

Bij jou in de buurt

Andere opwekkers