ZonSint-Niklaas

Sven

In het kort

  • zonne-energie
  • een logistieke speler
  • stroom voor 70 huishoudens

Een zonnepaneleninstallatie is slechts een van de vele zaken wat van Gilbert De Clercq een duurzaam bedrijf maakt, en dat kunnen we bij Bolt alleen maar aanmoedigen. CTO (Chief Technical Officer) Sven, oftwel ‘your go to’ voor alles wat met techniek of IT te maken heeft, benadrukt dat ze duurzaam ondernemen hoog in het vaandel dragen. 

Gilbert De Clercq is geen gewone logistieke speler. Ze steken hun uitgebreid assortiment van klassieke logistieke diensten, waarvan transport het belangrijkst is, in een innovatief en ecologisch jasje. Naast de magazijnen die zijn uitgerust met ‘groene’ daken vind je in hun wagenpark vrachtwagens én die rijden op aardgas én LZV’s (langere en zwaardere vrachtwagens). Op dit moment nog een rariteit in België, maar met dergelijke voertuigen kunnen ze veel meer laden terwijl de CO2-uitstoot detzelfde blijft. Slim!  

Maar wat het bedrijf echt bijzonder maakt, is het feit dat de medewerkers en hun omgeving actief deel uitmaken van hun duurzaamheidsverhaal. Zij kunnen de opgewekte stroom afnemen van hun werkgever, handig toch?! Ze verwennen hun medewerkers ook op tijd en stond met een mobiele koffiebar voor de deur. En wie denkt aan transport, denkt natuurlijk ook aan veiligheid. Dus elk jaar ontvangen ze bij Gilbert De Clercq schoolgaande kinderen (die uiteraard met de fiets komen) voor veiligheidsopleidingen. 

Een recycleermicrobe

Opwekker Sven zet ook thuis zijn groene bril op: van composteren tot recycleren. Alles wordt heel bewust gesorteerd en wanneer het kan een nieuw leven ingeblazen. Die microbe verspreidde hij ook op het bedrijf: “We hebben een plan. We geven zoveel mogelijk materialen een tweede leven. Zo brengen we kapotte paletten naar gespecialiseerde firma’s die er weer wat nieuws van maken.”  

100% lokaal 

Je spot vrachtwagens van Gilbert De Clercq op het ganse wegennet van Europa, maar met hun zonnepark kiezen ze 100% voor lokaal. Ze willen – in samenwerking met Bolt – al hun beschikbare daken - en dat zijn er heel veel - vol plaatsen met zonnepanelen, zodat ze zoveel mogelijk gezinnen kunnen voorzien van groene stroom: “Wij willen samen met Bolt op het vlak van duurzaamheid de lokale betrokkenheid vergroten”, aldus Sven.

Koop je energie bij Sven! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Gilbert De Clercq? Surf naar de website gilbertdeclercq.com

Bij jou in de buurt