ZonZandhoven

Danny & Co

In het kort

  • zonne-energie
  • 19 vrijwilligers van de coöperatie Zonnewind
  • stroom voor 9 gezinnen

Danny, Annick, Eddy, Noël en 15 anderen vormen de samen de goedlachse bende van Zonnewind. De Zandhovense coöperatie investeert in de opwekking van hernieuwbare energie. Hun grootste realisatie tot nu toe: 364 zonnepanelen op het dak van sporthal Het Veld in Zandhoven.

 

 

Zonnewind

Zo’n 10 jaar geleden besloten Danny, Jef en Geert om het heft in eigen handen te nemen. Discussies op café over het belang van hernieuwbare energie leidden tot de oprichting van Zonnewind. Al gauw konden ze rekenen op de steun van een groep gelijkgezinden, die nu mee hun schouders onder de verschillende projecten zetten.

Samen voor het klimaat

Voor Zonnewind is het een zaak van overleven. De aarde is op. De overschakeling naar echt groene energie moet zo snel mogelijk gebeuren. Daarom werken ze samen om de overgang naar groen te helpen versnellen. Die samenwerking is bovendien héél leuk. Zonnewind organiseert bijvoorbeeld op regelmatige basis een energiecafé, waar iedereen welkom is om samen met hen een pint te pakken en bij te leren over energie.

De sporthal

Danny & Co investeerden in een zonnedak.  De 364 zonnepanelen op het dak van sporthal Het Veld in Zandhoven produceert een hoeveelheid energie voor 30 gezinnen. 70% van die energie gaat naar de sporthal zelf. De overige 30% wordt via Bolt verkocht.

Volgens Annick koop je best jouw energie bij hen omdat…

… Zonnewind zich onbaatzuchtig inzet voor het goede doel. We moeten allemaal zelf ons steentje bijdragen voor het klimaat en niet wachten totdat iemand anders het doet.

Samen met Bolt

Zonnewind verkoopt z’n energie graag via Bolt omdat iedereen zo kan zien waar z’n energie vandaan komt. Jonge en ambitieuze initiatieven zijn nodig om de energiemarkt te veranderen.

 

 

Koop je energie bij Danny & Co! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je nog meer weten over Zonnewind? Surf naar hun eigen website zonnewind.org

Liever regelen via de telefoon?

Heb je hulp nodig bij het overstappen of heb je nog een vraag? Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je op.

Bij jou in de buurt

Andere opwekkers