Het allereerste energieplatform in België

Bolt schudt de energiemarkt dooreen!

Onze baseline uitgelegd in 3 waarden

Tegen de stroom in

Een andere richting

Overschakelen op hernieuwbare energie is een van de meest bepalende factoren om het klimaat te redden. Alleen, de energiesector in België zit vast. Grote bedrijven houden vast aan oude praktijken en zijn niet flexibel genoeg om snel verandering te brengen. Bolt wel. Met ons platform kunnen we super snel en heel gemakkelijk héél België laten overschakelen op echt duurzame energie.

Eindelijk transparant

Wij vinden het vanzelfsprekend dat er elke dag stroom uit ons stopcontact komt. Vanwaar die elektriciteit komt, weet niemand. Met Bolt willen we energie opnieuw tastbaar maken. Door zo transparant mogelijk te zijn, garanderen wij jou dat jouw stroom echt groen, lokaal en voor een eerlijke prijs geproduceerd werd.

Slechts een schakel

Bolt is slechts een energieleverancier, een schakel tussen de energieverbruiker en de energie-opwekker. Wij maken afspraken opdat er eerlijke energie uitgewisseld kan worden, maar de energie-opwekkers zijn de sterren van het verhaal. Zij zorgen ervoor dat er dagelijks groene stroom in België opgewekt wordt.

Ons team

Pieterjan Verhaeghen

Co-Founder & CEO

Pieterjan gebruikt zijn economische en milieustudies al 6 jaar in de energiesector, als onafhankelijk consultant. Zo heeft hij de nodige ervaring om zich nu te smijten op zijn geesteskind: Bolt. Hij hoopt dat hij met dit project écht impact gaat hebben op de sector.

Rens Van Haute

Co-Founder & COO

Rens is enkele jaren geleden afgestudeerd als handelsingenieur. Hij heeft sindsdien al aan verschillende kanten van de energiemarkt meegedraaid en vindt dat de tijd rijp is om deze kennis in een project te steken waarin hij gelooft. Met het brede zicht op de verschillende processen in de energiesector die hij de laatste jaren heeft opgebouwd, hoopt hij Bolt operationeel vooruit te stuwen en dit verhaal dan ook waarheid te maken. Wanneer Rens niet bezig is met energie, jogt hij rond in de natuur.

Brecht Debruyne

Sourcing Director B2B

Brecht is een ervaren salesman. Gedurende een aantal jaren werkte hij voor bedrijven met een hart voor het milieu. Een bewuste keuze want welzijn en niet enkel welvaart, draagt hij hoog in het vaandel. Als vader van twee zonen wil hij dat ze zich op de eerste plaats goed voelen. En dat kan alleen op een planeet die nog bewoonbaar is. Brecht zette daarom zijn schouders mee onder het Bolt-project.

Thomas Hendrickx

Business Development Manager

Thomas studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen en ging vervolgens naar Vlerick Business School. Hij werkte als Brand Manager bij Haribo en Red Bull en wil de skills die hij opdeed bij die grote 'boîtes' nu inzetten om een reële maatschappelijke verandering te realiseren. In de sector van de hernieuwbare energie is dat mogelijk, gelooft hij.

Pjotr Hubin

Customer Care Manager

Pjotr studeerde filosofie en beleidseconomie. Een ethische én economische kijk op de wereld dreef Pjotr in de richting van groene stroom. Hij startte zijn carrière bij Vandebron, de Nederlandse versie van Bolt. Na een terugkeer naar zijn roots in Leuven, besloot hij zijn missie voor een groener energienet voor te zetten bij Bolt. Pjotr haalt in zijn job vooral energie uit tevreden klanten. Met een verfrissende kijk op field sales en klantenservice draagt hij de duurzame boodschap van Bolt enthousiast uit.

Eva Raymaekers

Brand Manager

Eva studeerde communicatiewetenschappen, werkte verschillende jaren voor televisie en koos ervoor om haar strategische skills te verfijnen in Stockholm. Daar studeerde ze af als Interactive Art Director aan Hyper Island, een school gespecialiseerd in human centered design. Binnen het team zorgt Eva ervoor dat het verhaal van Bolt zo goed en zo mooi mogelijk verteld wordt. Ze hoopt dat Bolt alle Belgen zal weten te overtuigen om te kiezen voor eerlijke energie.

Fany Bombaerts

Customer Success Specialist

Nadat ze een bachelor behaalde in Engels-Arabisch vertalen, koos Fany voor een master in population and development studies. Als pas afgestudeerde ging ze op zoek naar werk met maatschappelijke meerwaarde, in lijn met haar studiekeuze. Ze startte bij een universitaire instantie, maar vond al gauw haar weg naar Bolt, waar ze haar communicatie skills inzet om de Franstalige klanten een aangename Bolt-ervaring te bezorgen.

Tanguy D’haenens

Head of Digital

Tanguy is een afgestudeerde communicatiemanager die een passie voor digitale marketing ontwikkelde. Digitale marketing? Denk hierbij aan processen implementeren en optimaliseren om jou op de beste manier te bereiken. Wanneer Tanguy niet achter zijn laptop zit, vind je hem outdoors. Dan is hij aan het sporten of legt hij, met een camera in de hand, de mooiste beelden vast. Tanguy snapt niet waarom nog niet iedereen gebruik maakt van hernieuwbare energie. Met zijn marketing skills wil hij jou overtuigen mee te werken aan een groener België!

Jasper Verschuere

Full Stack Developer

Jasper heeft 'Elektronica-ICT Web & Mobile' gestudeerd in Gent. Hij werkt graag voor Bolt, omdat het een project is waarin hij gelooft. Naast de toffe sfeer en het jong & dynamisch team, is de job technisch gezien ook uitdagend en innovatief, zegt hij.

Jan Van Echelpoel

Front-end Developer

Jan is een front-end developer en UI/UX designer. Na enkele jaren aan de slag te zijn geweest bij startups zoals Beatswitch & Apideck, zocht hij een nieuwe no-nonsense uitdaging waarbij lokale impact belangrijk is. Zo kwam hij terecht bij het jonge en dynamische team van Bolt, waarin hij samen met Jasper verantwoordelijk is voor alle digitale toepassingen van Bolt.

Charlotte Boffé

Customer Care Hero

Na haar studies Idea & Innovation Management zocht Charlotte naar een job waarbij ze haar liefde voor menselijk contact en duurzame projecten kon combineren. Ze vond de perfecte plek hiervoor bij Bolt, waar ze haar enthousiasme en klantvriendelijkheid elke dag inzet om iedere klant de perfecte ervaring te bieden en te helpen waar nodig.

Igor De Streel

Junior Analyst

Igor studeerde burgerlijke ingenieur in Louvain-La-Neuve. Tijdens zijn master ontdekte hij de energiesector en was snel geïnteresseerd hierin. Daarom ging hij op zoek naar een eerste job in verband met energie. Een ander belangrijk aspect van de toekomstige job moest het duurzame aspect en de ambitie van het bedrijf in de energietransitie zijn. Bij Bolt vond hij deze twee criteria terug! Beter nog, hier vond hij ook een jonge en dynamische sfeer om te werken. Omringd door mensen die echt een verschil willen maken, voelt hij zich als een vis in het water.