Een vernieuwend peer-to-peer model

Bolt wil de energiemarkt veranderen!

Onze baseline uitgelegd in 3 waarden

Tegen de stroom in

Een andere richting

Overschakelen op hernieuwbare energie is een van de meest bepalende factoren om het klimaat te redden. Alleen, de energiesector in België zit vast. Grote bedrijven houden vast aan oude praktijken en zijn niet flexibel genoeg om snel verandering te brengen. Bolt wel. Met ons platform kunnen we super snel en heel gemakkelijk héél België laten overschakelen op echt duurzame energie.

Eindelijk transparant

Wij vinden het vanzelfsprekend dat er elke dag stroom uit ons stopcontact komt. Vanwaar die elektriciteit komt, weet niemand. Met Bolt willen we energie opnieuw tastbaar maken. Door zo transparant mogelijk te zijn, garanderen wij jou dat jouw stroom echt groen, lokaal en voor een eerlijke prijs geproduceerd werd.

Slechts een schakel

Bolt is slechts een energieleverancier, een schakel tussen de energieverbruiker en de energie-opwekker. Wij maken afspraken opdat er eerlijke energie uitgewisseld kan worden, maar de energie-opwekkers zijn de sterren van het verhaal. Zij zorgen ervoor dat er dagelijks groene stroom in België opgewekt wordt.

Ons team

Pieterjan Verhaeghen

Co-Founder & CEO

Pieterjan gebruikt zijn economische en milieustudies al 6 jaar in de energiesector, als onafhankelijk consultant. Zo heeft hij de nodige ervaring om zich nu te smijten op zijn geesteskind: Bolt. Hij hoopt dat hij met dit project écht impact gaat hebben op de sector.

Rens Van Haute

Co-Founder & COO

Rens is enkele jaren geleden afgestudeerd als handelsingenieur. Hij heeft sindsdien al aan verschillende kanten van de energiemarkt meegedraaid en vindt dat de tijd rijp is om deze kennis in een project te steken waarin hij gelooft. Met het brede zicht op de verschillende processen in de energiesector die hij de laatste jaren heeft opgebouwd, hoopt hij Bolt operationeel vooruit te stuwen en dit verhaal dan ook waarheid te maken. Wanneer Rens niet bezig is met energie, jogt hij rond in de natuur.

Brecht Debruyne

Commercieel Directeur

Brecht is een ervaren salesman. Gedurende een aantal jaren werkte hij voor bedrijven met een hart voor het milieu. Een bewuste keuze want welzijn en niet enkel welvaart, draagt hij hoog in het vaandel. Als vader van twee zonen wil hij dat ze zich op de eerste plaats goed voelen. En dat kan alleen op een planeet die nog bewoonbaar is. Brecht zette daarom zijn schouders mee onder het Bolt project.

Eva Raymaekers

Content Lead

Eva studeerde communicatiewetenschappen, werkte verschillende jaren voor televisie en koos ervoor om haar strategische skills te verfijnen in Stockholm. Daar studeerde ze af als Interactive Art Director aan Hyper Island, een school gespecialiseerd in human centered design. Binnen het team zorgt Eva ervoor dat het verhaal van Bolt zo goed en zo mooi mogelijk verteld wordt. Ze hoopt dat Bolt alle Belgen zal weten te overtuigen om te kiezen voor eerlijke energie. Weg met die sjoemelpraktijken!

Colin Chabot

Customer Succes Manager

Na zijn studies economische wetenschappen en milieubeheer, stapte Colin mee in team Bolt om het operationele gedeelte op zijn schouders te nemen. Onze jongere generatie ziet ecologie meer als een evidentie dan als een extra optie. Colin vindt het dan ook belangrijk dat hij ook in zijn job mee kan werken aan een proper België, en dat kan bij Bolt! Samen werken aan een duurzame wereld, met behulp van groene energie en lokale producenten? Dat is pas motiverend.

Caitlin Vandewalle

Content Creator

Caitlin studeerde in 2018 af als digital media manager. Haar passie voor content creatie en sociale media kon ze niet verbergen en zorgde er dus voor dat ze bij Bolt terecht kwam. Vanuit de gedachte dat iedereen zijn steentje moet bijdragen om het klimaat te redden, vindt ze dat Bolt een goede eerste stap is. Mensen overtuigen om lokaal en groen te gaan via online communicatie is dan ook haar hoofddoel binnen Bolt.

Tanguy D’haenens

Digital Marketer

Tanguy is een afgestudeerde communicatiemanager die een passie voor digitale marketing ontwikkelde. Digitale marketing? Denk hierbij aan processen implementeren en optimaliseren om jou op de beste manier te bereiken. Wanneer Tanguy niet achter zijn laptop zit, vind je hem outdoors. Dan is hij aan het sporten of legt hij, met een camera in de hand, de mooiste beelden vast. Tanguy snapt niet waarom nog niet iedereen gebruik maakt van hernieuwbare energie. Met zijn marketing skills wil hij jou overtuigen mee te werken aan een groener België!

Hans Ott

Full Stack Developer

Hans studeerde af in de richting web & mobile development aan Odisee. De eerste jaren na zijn studies werkte hij aan CX social, een web applicatie om klanten verder te helpen bij klachten op sociale media. Hij is gepassioneerd door het bouwen van veilige en gebruiksvriendelijke web experiences met een SOLID codebase. Bij Bolt is hij verantwoordelijk voor alles gerelateerd aan IT research and development. Wie denkt dat Hans enkel achter zijn computer zit, is niet helemaal fout. In het weekend is hij namelijk DJ en draait hij het liefst echte sfeerplaten!