Veelgestelde vragen
over de energiecrisis

Bolt Energie
De energiecrisis is een feit. Sinds september 2021 scheren de energieprijzen hoge toppen. We leggen zo goed mogelijk uit wat dit precies betekent.
Energieprijs in €/MWh (*):
Grafiek stijgende electriciteitsprijzen
(*): getoonde bedragen zijn overeenkomstig met de situatie op 26/09/2022
  • De marktprijzen voor energie pieken voor alle Belgen en leveranciers. We spreken over een vertienvoudiging van de marktprijzen tegenover 2020, met gemiddeld een vervijfvoudiging van jouw energieprijs tot gevolg. Dit is enorm en ongezien. Zo loopt een wasbeurt met je wasmachine al snel op tot één euro, terwijl dat vroeger gemiddeld 20 eurocent was.
  • Ook Bolt met z’n lokale energie-opwekkers is afhankelijk van de marktprijzen. Wij bieden een eerlijk tarief aan aan zowel energie-afnemer, als -opwekker. Een eerlijk tarief in de sector betekent een transparant en variabel tarief, dat de groothandelsmarkt volgt. Ontdek waarom lokale energie ook onderhevig is aan de marktprijzen in onze energie-encyclopedie.
  • Deze crisissituatie duurt langer dan verwacht. Het ziet er naar uit dat de prijzen zullen dalen in de loop van 2023, maar niet snel op het niveau zullen komen van voor de crisis. Bolt's variabel tarief geeft je meteen het voordeel van een dalende markt.
  • Je kan niet veel doen om je prijs te drukken, buiten je energieverbruik verminderen. We geven je tips om elektriciteit en gas te besparen.

Veelgestelde vragen

Bolt Energie support

Wij staan voor je klaar!

Wij helpen jou graag en willen jouw persoonlijke situatie altijd samen bekijken. Aarzel niet om ons te contacteren.

We zijn vandaag bereikbaar tot 18:00