Uitzonderlijke energieprijzen

Bolt Energie
De energiecrisis is een feit. Sinds september 2021 scheren de energieprijzen hoge toppen. We leggen zo goed mogelijk uit wat dit precies inhoudt en wat je kan doen.
Energieprijs in €/MWh:
Grafiek stijgende electriciteitsprijzen

Records aan diggelen

  • De marktprijzen voor energie pieken, voor alle Belgen en leveranciers. We spreken over een vervijfvoudiging(!) van de marktprijzen, met een verdubbeling van jouw energieprijs tot gevolg. Dit is enorm en ongezien.
  • Jij betaalt jouw energie aan de marktprijs en wij vergoeden jouw lokale energie-opwekker op dezelfde manier. Jullie zijn dus beiden afhankelijk van deze groothandelsprijzen. In de energiesector is dit de meest eerlijke en transparante manier van vergoeden.
  • Belangrijk: deze crisissituatie is tijdelijk, maar duurt langer dan verwacht. Het ziet er naar uit dat de prijzen zullen dalen in de loop van 2023, maar niet snel op het niveau zullen komen van voor de crisis. Bolt's variabel tarief zal je meteen het voordeel van een dalende markt geven.

Wat je kan doen

Je voorschot verhogen om een hoge jaarafrekening te vermijden. Als je niets doet, loop je het risico ineens een hoog bedrag te moeten neerleggen op het moment van je jaarafrekening. Je kiest dus best één van deze opties.

Zelf je voorschot verhogen

Door je voorschot te verhogen, vermijd je een hoge jaarafrekening. Een voorschot blijft een inschatting. We raden aan je huidig voorschot te verhogen met 20% of meer. Dit is echter geen garantie om niet te moeten bijbetalen op het moment van je jaarafrekening.

Veelgestelde vragen

  • Over de energiecrisis

  • Over de verhoging van jouw voorschot

  • Over je jaarafrekening

  • Over tussentijds afrekenen

Bolt Energie support

Wij staan voor je klaar!

Wij helpen jou graag en willen jouw persoonlijke situatie altijd samen bekijken. Aarzel niet om ons te contacteren.

We zijn maandag bereikbaar vanaf 9:00