Leg zonnepanelen in de Brugse zonnetuin

De Brugse zonnetuin biedt jou de kans om te investeren in zonnepanelen op het dak van tegelbedrijf Tyles en 25 jaar lang te genieten van het rendement van de duurzame stroom die ze opwekken.

Heb je een vraag?

Bel ons op +32 470 18 86 84 of neem deel aan het infomoment op 22 mei in Brugge van 19.00 tot 20.30

De Brugse zonnetuin biedt jou de kans om te investeren in zonnepanelen op het dak van tegelbedrijf Tyles en 25 jaar lang te genieten van het rendement van de duurzame stroom die ze opwekken.

Wat

De Brugse zonnetuin is een een initiatief van diverse Brugse buurten, vzw Brugge Geeft Energie en energieplatform Bolt, en wordt ondersteund door Stad Brugge. Het plan is om 0 zonnepanelen te installeren op het dak van het Brugse bedrijf Tyles. De aankoop van de zonnepanelen wordt mogelijk door een investering in groep, wat van de Brugse zonnetuin een collectief energieproject maakt. De deelnemers dragen samen bij aan de verduurzaming van hun stad en genieten elk van de voordelen van zonne-energie via Bolt.

“Zonne-energie is de toekomst en daar moeten we in Brugge samen werk van maken. Met het klimaatplan BruggeNaarMorgen ondersteunen we graag initiatieven zoals deze Brugse zonnetuin.”

Dirk De fauw
Burgemeester Brugge

Voor wie

Dit project is bedoeld voor inwoners van Brugge en omstreken die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen leggen, maar toch willen bijdragen aan een groenere buurt en genieten van de voordelen van zonne-energie opwekken.

Waarom

Bolt en de Brugse buurtcomités zijn ervan overtuigd dat we het klimaatprobleem enkel kunnen oplossen als elke Belg zélf lokale, duurzame energie begint op te wekken. Met dit project geven we meer mensen de kans om dat te doen. We willen met de Brugse zonnetuin ook de lokale economie stimuleren en de buurt meer zelfvoorzienend en toekomstbestendig maken. Samen bouwen we aan een gezonde stad en zetten we de energiemarkt op zijn kop.

Meedoen

Jij kan deelnemen aan dit project door te investeren in 4, 8, 12 of 16 zonnepanelen voor een periode van 25 jaar. Door dit te doen wek je binnenkort duurzame stroom op die je eenvoudigweg verkoopt aan anderen via het Bolt-platform. De Brugse zonnetuin wordt georganiseerd in de vorm van een lening. Details vind je in de leningsvoorwaarden en informatienota, addendum en addendum 2.

Jouw voordelen

  • Je draagt rechtstreeks bij aan de verduurzaming van je stad en het Belgische stroomnetwerk.
  • Je zal voor een periode van 25 jaar vergoed worden voor de hoeveelheid stroom die de zonnepanelen opwekken.
  • Je dekt jezelf in tegen prijsstijgingen: hoe hoger de marktprijzen, hoe hoger jouw vergoeding.
  • Je hoeft zelf niets te doen: wij staan in voor het onderhoud, de reparatie en verzekering van je panelen.
  • Dankzij je deelname aan een collectieve energietuin, krijg je jaarlijks €75 korting voor je aansluiting bij Bolt.

Over de locatie

Tyles is een Brugs tegelbedrijf dat zich sinds 1909 specialiseert in de verkoop van kwalitatieve, keramische tegels. Ze zetten mee hun schouders onder dit project door hun dak ter beschikking te stellen van de Brugse zonnetuin.

“Er zijn veel Bruggelingen die geen zonnepanelen kunnen plaatsen: door de bouwrestricties van Stad Brugge, doordat ze in een appartement wonen of gewoonweg omdat de financiële middelen ontbreken. Dat terwijl wij voldoende plek hebben op het dak van ons magazijn. Het idee voor een collectieve zonnetuin leek ons plots een evidentie.”

Guy Royaux
CEO, Tyles

Wanneer alle 0 zonnepanelen verkocht zijn, wordt deze Brugse zonnetuin op het dak van hun magazijn geïnstalleerd. Dat ligt op enkele kilometers van het centrum van Brugge. De familie achter het bedrijf Tyles hoopt alvast dat andere bedrijven hun voorbeeld zullen volgen.

Over Bolt

Bolt is het allereerste energieplatform in België dat het mogelijk en supergemakkelijk maakt om hernieuwbare stroom uit te wisselen tussen energie-opwekkers en -afnemers. Bolt biedt daarmee een antwoord op de klimaatproblematiek en een misleidende energiemarkt. Met collectieve energietuinen wil Bolt bovendien elke Belg de kans geven om duurzame energie op te wekken.

Heb je een vraag?

Bel ons op +32 470 18 86 84 of neem deel aan het infomoment op 22 mei in Brugge van 19.00 tot 20.30

In samenwerking met