5/5 VREG Servicecheck

Het energieplatform dat tegen de stroom ingaat

Bolt is het energieplatform dat het Belgische stroomnet echt duurzaam wil maken. Via Bolt kan je jouw energie rechtstreeks kopen van lokale, groene opwekkers. Zo weet jij exact waar je energie vandaan komt en waar je geld naartoe gaat.

 • Duurzame stroom
 • Persoonlijke klantendienst
 • Online klantenzone
 • Changemaker community

Kies het tarief dat bij jou past

Wij bieden een eenvoudig variabel tarief. De energie- en nettarieven blijven voor alle opties hetzelfde. Alleen de platformkost voor Bolt varieert, en of je een maandelijks of jaarlijks voorschot betaalt.

Bolt Variabel

 • Duurzame en lokale stroom
 • Eenvoudig variabel tarief
 • Platformkost aan € 10,99 / maand

Maandelijks voorschot

Geschat op basis van het gemiddeld energieverbruik van een Belgisch huishouden en de toekomstige marktprijzen voor energie.

?
?

Bolt Variabel Go voor jou uitgelegd

Een jaarlijks, éénmalig voorschot

Omdat we nog niet weten hoeveel energie jij in de toekomst zal verbruiken, betaal je een voorschot. Het bedrag van je voorschot is gewoonlijk een inschatting op basis van je verbruik en de marktprijzen voor energie. In plaats van maandelijkse voorschotten, betaal je bij Bolt Variabel Go slechts één voorschot tussen verschillende afrekeningen.

Van een forfaitair voorschotbedrag naar een bedrag op maat

Als je start met Bolt Variabel Go, bedraagt je eerste voorschot € 1500 voor elektriciteit en/of € 2500 voor gas. Na je eerste afrekening zal het bedrag van je éénmalig voorschot ingeschat worden volgens jouw verbruik.

Bolt Variabel Go heeft geen invloed op je afrekening

Net zoals bij onze andere tarieven, en bij andere leveranciers, ontvang je een afrekening rond de periode van de opname van de meterstanden door de netbeheerder. Op je afrekening zal je geld terug krijgen of bij moeten betalen, naargelang je vastgesteld verbruik.

Een platformkost van € 0,99

Bij Bolt weet je waar je geld naartoe gaat. Net zoals met onze andere tarieven geniet je met Bolt Variabel Go van een eenvoudig variabel tarief voor lokale, duurzame stroom. Het enige verschil is de lage platformkost aan Bolt van € 0,99 voor elektriciteit of gas. Deze kost is laag doordat we minder administratief werk hebben, doordat we jou slechts één voorschot per afrekeningsperiode hoeven sturen. Daarnaast help je ons ook met prefinanciering.

Via Bolt weet je wie je energie opwekt

Door groene energie te kopen bij lokale energie-opwekkers, help je de markt persoonlijker, transparanter en duurzamer te maken.

Veelgestelde vragen over Bolt Variabel Go

 • Ik heb mij ingeschreven bij Bolt Variabel Go, maar krijg na 3 maanden al een afrekening. Hoe kan dit?

  Bij Bolt Variabel Go betaal je een jaarlijks voorschot in plaats van maandelijkse voorschotten. Daarom zou je kunnen denken dat je pas na 12 maanden een nieuw jaarlijks voorschot krijgt, maar dat is niet altijd het geval. Afhankelijk van wanneer de opname van de meterstanden door de netbeheerder gebeurt, ontvang je een afrekening op basis van jouw werkelijk verbruik en op basis daarvan wordt er een nieuw voorschot berekend. Bijvoorbeeld: je wordt Bolt Variabel Go-klant op 1/01 en betaalt een eerste jaarlijks voorschot voor elektriciteit van 1500 euro. Op 1/04 krijg je al een afrekening waarop staat dat je maar 400 euro aan elektriciteit moest betalen, en dus 1100 euro (1500-400) terugkrijgt. Op deze afrekening zal er ook een nieuw jaarlijks voorschot worden ingeschat volgens jouw verbruik. Dit kan bijvoorbeeld een bedrag van 1300 euro aan elektriciteit zijn, dat je dan als voorschot betaalt totdat je opnieuw een volgende afrekening krijgt.

 • Speel ik bank voor Bolt, als ik me met Bolt Variabel Go aansluit?

  Ja. Bij Bolt Variabel Go betaal je een jaarlijks voorschot waardoor je bij de start van je aansluiting een vast voorschot betaalt van €1500 voor elektriciteit en €2500 voor gas. Dit kan je zien als een vooruitbetaling of prefinanciering. Wat krijg jij hiervoor terug? Een lagere platformkost van 0.99 euro per maand.

 • Welke mensen sluiten zich aan met Bolt Variabel Go?

  Doorgaans mensen die het praktisch vinden om weinig facturen te krijgen, en geen probleem hebben met het hoge bedrag van het eenmalig voorschot. Het grootste deel van onze klanten zijn echter aangesloten met Bolt Variabel Online.

 • Kan ik mij als bedrijf inschrijven voor Bolt Variabel Go?

  Ja, net zoals bij de andere formules kan je je ook bij Bolt Variabel Go inschrijven als professionele klant. Dit is mogelijk indien jouw bedrijf minder dan 50MWh elektriciteit per jaar verbruikt.

 • Waarom is Bolt Variabel Go, Bolt’s meest voordelige tarief?

  Aangezien je een jaarlijks voorschot ontvangt, hebben wij minder administratief werk en is de platformkost dus lager dan bij onze andere formules. Bovendien help je Bolt met prefinanciering, waardoor deze kost lager is.

 • Verdient Bolt hier meer aan?

  Nee, integendeel. Bolt Variabel Go is de formule met de laagste platformkost, namelijk 0.99 euro per aansluiting per maand. Wat wil die platformkost zeggen? Voor onze diensten en het optimaliseren van ons platform betalen al onze klanten maandelijks een vaste platformkost aan Bolt. Voor elektriciteit is dit de enige kost op je energiefactuur, die naar ons gaat. We gebruiken deze kost onder andere om jouw online klantenzone My Bolt te onderhouden, de administratie met je energie-opwekker te regelen, onze klantendienst van gemotiveerde werknemers te voorzien. Maar bovenal om onze missie waar te maken: een duurzaam stroomnetwerk voor een klimaatneutrale toekomst.