Word energie-opwekker bij Bolt

Produceer jij hernieuwbare stroom op grote schaal en wil je deze graag lokaal verkopen? Via Bolt kan je je stroom op een transparante manier aanbieden, krijg je een eerlijke injectievergoeding en maak je samen met ons het stroomnetwerk in België duurzaam.

hero video thumbnail

Samen voor een duurzaam stroomnetwerk

Bij Bolt willen we niet wachten en een oplossing bieden voor de klimaatproblematiek. Door energie-afnemer en -opwekker te verbinden, brengen we transparantie en persoonlijkheid binnen een anonieme energiemarkt. We zorgen ervoor dat mensen weten waar hun stroom vandaan komt en waar hun geld naartoe gaat. Als energie-opwekker bij Bolt word je het gezicht achter duurzame stroom en maak je een duurzaam stroomnetwerk in België mogelijk.

Een eerlijke en persoonlijke aanpak

Officieel is Bolt een energieleverancier, maar we zien onszelf als een platform. We vormen de schakel tussen jou als energie-opwekker en onze energie-afnemers, een schakel tussen mensen. We vinden het enorm belangrijk om transparant en eerlijk advies rond energie te geven, en dit op een persoonlijke manier. We hebben dan ook een team dat dagelijks bezig is met het opvolgen van de contracten met onze energie-opwekkers. Hopelijk leer je hen binnenkort kennen?

producers
stijn

We vinden het top dat Bolt energie weer tastbaarder maakt. Als je passeert aan onze winkel in Ninove kan je onze zonnetrackers al van ver zien staan en kan je trots zeggen: daar komt mijn energie nu van!

Stijn Desmet, NinoveEnergie-opwekker bij Bolt

Wat zijn de voorwaarden?

Om energie-opwekker bij Bolt te worden, moet je duurzame stroom produceren uit zon, wind, water of biogas. Dit met een professionele installatie waarbij het vermogen van de omvormer minstens 10 kVA is. Daarnaast heb je ook een ondernemingsnummer nodig.

Dien je aanvraag in

Wil je als particulier een vergoeding voor je opgewekte stroom krijgen? Dit gebeurt automatisch bij je overstap naar Bolt.

Hallo, ik ben Willem en ik help je verder!

Maak deel uit van onze groeiende groep energie-opwekkers

Veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er na het indienen van mijn aanvraag?

  Iemand van ons opwekker-team contacteert je kort om kennis te maken en jouw vragen te beantwoorden. Daarna krijg je van ons een prijsvoorstel voor de injectie van jouw stroom.

 • Ik beschik niet over de gegevens van mijn installatie, kan ik toch al contact opnemen?

  We helpen je verder met het vinden van de juiste informatie zoals EAN-nummer voor injectie. Neem gerust contact op en wij helpen je op weg. 

 • Mijn installatie is nog niet operationeel. Kan ik mij al aanmelden?

  Je kan je zeker al aanmelden bij Bolt alvorens je installatie operationeel is. We bezorgen je een prijsvoorstel en indien akkoord kunnen we het contract meteen laten starten zodra we de gegevens van jouw installatie ontvangen. Zo wordt je onmiddelijk vergoed op het moment dat jouw installatie up and running is.

 • Wat is het injectietarief dat jullie aanbieden?

  Bij Bolt gaan we voor een transparantere energiemarkt. Het injectietarief komt tot stand door een simpele formule op basis van de Belpex. Je wordt per uur betaald voor de hoeveelheid stroom die je effectief op het net zet. Geen onverwachte kosten maar een allesomvattend en duidelijk tarief voor jouw groene stroom. We geven je graag persoonlijk een woordje extra uitleg.

 • Kan ik bij jullie terecht voor financiering van mijn project?

  Wij financieren projecten nooit rechtstreeks. We staan bij Bolt wel steeds open voor duurzame partnerships. Heb je een idee? Laat het ons er over hebben.

 • Wat gebeurt er als er niet genoeg afnemers zijn voor mijn injectie?

  Bolt vergoed je vanaf het begin voor jouw volledige injectie. Wij zorgen er achterliggend voor dat je stroom beschikbaar is voor huishoudens in België en dat zij hiervan kunnen meegenieten. Jij moet je hier verder geen zorgen over maken en krijgt elke maand vergoed voor je geïnjecteerde stroom.