Groene energie

Waarom kiezen voor groene energie?

Thomas
Thomas
Je kan er niet meer om heen, het is vijf voor twaalf voor onze planeet. De huidige energieproductie in ons land is goed voor 20% van de volledige uitstoot van broeikasgassen in ons land. Het verwarmen van onze huishoudens doet daar nog eens 10% bovenop. Door over te schakelen naar hernieuwbare energie en te kiezen voor klimaatneutrale oplossingen kunnen we onze CO2-uitstoot dus verminderen met 30%. Dat is enorm. Dus ja, als jij kiest voor duurzame energie bij je thuis, maak jij het verschil.

Pak de opwarming van de aarde aan

Groene stroom is noodzakelijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Het is dus belangrijk dat ook jij kiest voor écht duurzame energie - en géén sjoemelstroom - om je CO2-uitstoot te beperken. Wist je dat de impact van de keuze voor groene stroom groter is dan vegetarisch eten of alles flink recycleren? Hoe meer mensen bewust kiezen voor hernieuwbare energie, hoe groener de mix van groene en grijze energie op het Belgisch stroomnet. Ontdek hoe groene stroom tot bij jou komt.

Het is super gemakkelijk 

Veranderen van energieleverancier? Je kan naar lokale, duurzame energie overstappen met slechts één telefoontje of in een paar muisklikken. 

Groene energie is niet duurder 

Veel mensen denken dat groene energie duurder is. Dat is echter een fabeltje! Op de Belgische energiemarkt wordt (nog) geen onderscheid gemaakt op vlak van prijs tussen groene of grijze energie. Zie je dat een leverancier een hoger tarief aanbiedt voor groene stroom? Dan is dat een misleidende marketing.

Bolt helpt jou wegwijs maken in energie. Inzicht in je energie-aansluiting en energie algemeen helpen jou om de juiste keuzes te maken richting een klimaatneutrale toekomst.

Hallo, ik ben Thomas

Ik ben als business development manager continu bezig met de evolutie van de energiewereld. Verwacht je dus regelmatig aan een update van dit artikel. Heb je nu al een opmerking of wil je meer weten? Ik sta voor je klaar.

We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00

Meer lezen?