Nieuws

Openluchtzwemmen op streekstroom in Anderlecht

Dorien
Dorien

Deze zomer kan je opnieuw terecht in Anderlecht voor een verfrissende duik in openluchtzwembad FLOW. Die duik is duurzamer dan ooit. Niet enkel werkt het zwembad op basis van een nieuwe biologische waterbehandeling, het draait nu ook op lokale groene stroom, dankzij Bolt. De groene stroom wordt opgewekt in Wallonië door de waterkrachtcentrale van de familie de Fabribeckers.

Via Bolt kunnen consumenten zelf een groene energie-opwekker uit de buurt kiezen. FLOW koos voor energie-opwekker familie de Fabribeckers. Tom de Fabribeckers verbouwde zelf een waterkrachtcentrale en wekt daarmee waterenergie op voor zijn gezin. De energie die ze zelf niet gebruiken, delen ze via energieplatform Bolt. Die waterenergie voorziet nu stroom voor het biologisch gezuiverde zwembad in Anderlecht: van de pompen voor de waterbehandeling tot het reservatiesysteem, de frigo’s van de kiosk en de verlichting. 

"Ook voor onze elektriciteit zochten we naar duurzamere oplossingen. Zonnepanelen installeren op FLOW zou een te grote investering betekenen en is ook qua oppervlakte niet mogelijk. Daarom zijn we blij dat dankzij een samenwerking met Bolt FLOW van 100% groene stroom wordt voorzien."
- Paul Steinbrück van FLOW
"FLOW is uniek als openluchtzwembad in Brussel. Als Brussels bedrijf zijn we dan ook trots dat we hen kunnen helpen in hun duurzame transitie. Door het zwembad te voorzien van lokale, duurzame stroom stoten ze 85% minder CO2 uit dan met grijze stroom."
- Pieterjan Verhaeghen, CEO en medeoprichter van Bolt

Een verfrissende duik bij FLOW kan vanaf juli tot eind september 2023. Ga langs of reserveer een tijdslot op flow.brussels.

Lees meer