Nieuws

Allereerste elektrische fietsenparking op Boomtown voorzien van groene stroom

Dorien
Dorien

Als eerste festival in België voorziet Boomtown dit jaar, in samenwerking met Bolt en de Gentse Fietsambassade, een elektrische fietsenparking. Je kan er jouw fiets opladen met lokale groene stroom, opgewekt door mobiele zonnepanelen via Bolt. Want enkel zo fiets je écht duurzaam elektrisch!

Na leven zonder kinderen, auto en vliegen is overschakelen op groene stroom de meest efficiënte manier om je CO2-voetafdruk te verkleinen. De fiets nemen is goed voor de planeet, maar elektrisch fietsen is dat helaas niet altijd. Dat is het enkel als je effectief groene stroom gebruikt om je fiets op te laden. Helaas is dat vaak nog niet het geval, als je weet dat van alle energie die in België verkocht wordt, slechts 9% groen is. Toch denkt 37% van de Belgen dat ze groene energie kopen, maar eigenlijk is het grijze stroom met een groene sticker. Daar willen we bij Bolt verandering in brengen!

"Boomtown staat al langer bekend als één van de Belgische festivals die stevig inzetten op een volhoudbare toekomst. Denk aan de herbruikbare bekers (sinds 2016) en het exclusief vegetarisch aanbod. Dit jaar gaan we weer een stap verder met onder andere de eerste elektrische fietsenparking op groene stroom. Blij dat we samen met Bolt nòg meer verschil kunnen maken."
- Eric Smout, organisator Boomtown

Het mobiel zonnepanelenpark van Bolt zorgde al voor groene stroom op Camping Belgica en Werchter Parklife. Dit jaar maken ze o.a. Rock Werchter, Boomtown én Sfinks (deels) dieselvrij.

220609 - BOLT - PJ EN RENS - ILLIASTEIRLINCK - 01.jpg
"Vanuit de Fietsersbond juichen we het alleen maar toe dat Boomtown als eerste nu ook aandacht heeft en mogelijkheden voorziet om je elektrische fiets op te laden terwijl je geniet en feest op het festival. Een super stap voor duurzame festivals."
- Wies Callens, woordvoerder

Door de elektrische fietsenparking kan je dit jaar ook bij grotere afstanden volledig duurzaam en veilig met de elektrische fiets afzakken naar Gent. Pas het ecologisch aan! En neem de fiets in plaats van de auto.

De fietsenparking bevindt zich aan de hoofdingang van Boomtown en is gratis vanaf de opening van de deuren tot 2 u ’s nachts. Reservatie is niet nodig. Er is plaats voor zo’n 20 elektrische fietsen.

Lees meer