Nieuws

Echt duurzaam elektrisch fietsen, doe je op groene stroom

Dorien
Dorien

Meer de fiets nemen en thuis overschakelen op groene stroom zijn één van de meest efficiënte manieren om je CO2-voetafdruk te verkleinen. Daarom slaat Bolt de handen in elkaar met de Fietsersbond en zullen we binnenkort nog meer evenementen van fietsenparkings op lokaal opgewekte stroom voorzien.

De elektrische fiets wint de laatste jaren enorm aan populariteit: alvast een stap in de goede richting om de auto thuis te laten. Maar als je écht duurzaam wil fietsen, moet je er ook voor zorgen dat je fiets opgeladen wordt met groene stroom. Anders zorg je toch nog steeds voor veel CO2-uitstoot. Dat komt omdat van alle energie die in België verkocht wordt, slechts 9% groen is. Toch denkt 37% van de Belgen dat ze groene energie kopen, maar eigenlijk is het grijze stroom met een groene sticker.

"De elektrische fiets wint de laatste tijd enorm aan populariteit: alvast een stap in de goede richting om de auto thuis te laten. Maar als je écht duurzaam wil fietsen, zorg je er best voor dat je fiets opgeladen wordt met groene stroom. Anders gaat het nog steeds gepaard met uitstoot die je eigenlijk kan vermijden."
- Pieterjan Verhaeghen, medeoprichter en CEO van Bolt

Via Bolt willen we het stroomnet in België écht duurzaam maken. Die filosofie trekken we door in andere sectoren, zoals het vergroenen van festivals en evenementen in België. Bijvoorbeeld Boomtown in Gent. Daar voorzagen we het festival van de allereerste elektrische fietsenparking, volledig voorzien van groene stroom. Die werd opgewekt door een mobiele zonne-installatie en opgeslagen op een batterij. Zo konden de bezoekers van Boomtown volledig duurzaam hun fiets opladen terwijl ze over het festival flaneerden.

Samen met de fietsersbond zullen we nog meer evenementen ondersteunen van een groene fietsenparking. Zo hopen we iedereen aan te zetten méér de fiets en minder de auto te nemen.

Bolt helpt jou wegwijs maken in energie. Inzicht in je energie-aansluiting en energie algemeen helpen jou om de juiste keuzes te maken richting een klimaatneutrale toekomst.

Meer lezen?