ZonMons

Sander

In het kort

  • zonne-energie
  • op één na grootste meubelwinkel van België
  • stroom voor 18 huishoudens

Meubelwinkel Weba trekt sinds enkele jaren overtuigend de duurzaamheidskaart. Investeren in de toekomst is voor hen vanzelfsprekend.

Weba werd in de jaren ‘80 opgericht en groeide in de volgende 40 jaar uit tot de op één na grootste speler in België. Het familiebedrijf werd opgericht in Deinze en omvat ondertussen winkels in Gent, Deinze en Mons. De drie locaties worden nog steeds geleid door telgen van de oorspronkelijke familie Dewitte. Sander is verantwoordelijk voor het magazijn van Weba Mons en poseert dan ook enthousiast met de rest van het team voor de camera.

Denken aan de toekomst

Weba investeert sinds enkele jaren bewust in duurzaamheid: “We zijn een familiebedrijf dat op de lange termijn wil denken,” vertelt Elias Couvreur, verantwoordelijke voor duurzaamheidsprojecten bij Weba. Als retailer staat Weba bekend om zijn lage prijzen: “En we willen die betaalbare prijzen kunnen blijven garanderen,” stelt Elias. Die lage prijzen zorgen ervoor dat Weba natuurlijk gewoon echt veel verkoopt. En dat brengt een ecologische voetafdruk met zich mee. “Vandaar dat we zo veel mogelijk ons steentje willen bijdragen,” legt Couvreur uit: “We weten bijvoorbeeld dat we veel hardhout gebruiken, dus hebben we geïnvesteerd in een duurzame plantage in Indonesië.” Daar haalt Weba zelf bijna niets uit, maar is een pure compensatie voor hun eigen impact. Ook in eigen land werd al stevig geïnvesteerd in duurzaamheid: de winkel in Gent werd duurzaam gerenoveerd en volgelegd met zonnepanelen, en ook op het magazijn in Gent liggen zonnepanelen.

Klant en opwekker: een-op-een

Dat Bolt de garantie kan bieden dat de gekochte energie écht groen is opgewekt, gaf voor Elias de doorslag: “Je weet 100% zeker dat de energie die je verbruikt, ook écht groen is aangekocht bij opwekkers.” Die een-op-een relatie overtuigde hem helemaal: “Met dit duurzaam project kan Weba nog meer uitgroeien tot een duurzaam bedrijf. Dat leek me gewoon ideaal!”

Koop je energie bij Sander! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Weba? Surf naar de website weba.be.

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner 7C Solarparken.

Bij jou in de buurt