Sander
Zonne-energieMons

Sander

In het kort

  • zonne-energie
  • op één na grootste meubelwinkel van België
  • stroom voor 18 huishoudens

Meubelwinkel Weba trekt sinds enkele jaren overtuigend de duurzaamheidskaart. Investeren in de toekomst is voor hen vanzelfsprekend.

Weba werd in de jaren ‘80 opgericht en groeide in de volgende 40 jaar uit tot de op één na grootste speler in België. De eerste winkel werd opgericht in Deinze en omvat ondertussen winkels in Gent, Deinze en Mons. Sander is verantwoordelijk voor het magazijn van Weba Mons en poseert dan ook enthousiast met de rest van het team voor de camera.

Denken aan de toekomst

Duurzaamheid zit in het DNA van Weba: “We zijn een familiebedrijf dat altijd al op de lange termijn heeft gedacht, en daarin paste steevast energie-efficiëntie en zo weinig mogelijk productverspilling” vertelt Elias Couvreur, verantwoordelijke voor duurzaamheidsprojecten bij Weba. Daarnaast staat Weba als retailer bekend om zijn lage prijzen, die ervoor zorgen dat Weba echt veel verkoopt. En dat brengt een ecologische voetafdruk met zich mee. “Vandaar dat we zo veel mogelijk ons steentje willen bijdragen,” legt Elias uit: “We weten bijvoorbeeld dat we veel hardhout gebruiken, dus hebben we geïnvesteerd in een duurzame plantage in Indonesië.” Daar haalt Weba zelf bijna niets uit, maar is een pure compensatie voor hun eigen impact. De laatste jaren hebben ze de gaspedaal verder ingeduwd, met onder andere veel duurzame renovaties van winkels en magazijnen, een doorgedreven afvalsorteerbeleid en véél extra zonnepanelen.

Klant en opwekker: een-op-een

Dat Bolt de garantie kan bieden dat de gekochte energie écht groen is opgewekt, gaf voor Elias de doorslag: “Je weet 100% zeker dat de energie die je verbruikt, ook écht groen is aangekocht bij opwekkers.” Die een-op-een relatie overtuigde hem helemaal: “Door onze groene reststroom aan te bieden aan klanten van Bolt, kan Weba hen de garantie bieden dat ze écht lokale groene stroom aankopen. Dat leek me gewoon ideaal!”


Wil je meer weten over Weba? Surf naar de website weba.be

Bij jou in de buurt