Willy
Zonne-energieMalle

Willy

In het kort

  • zonne-energie
  • producent van duurzaam karton
  • stroom voor 21 huishoudens

Plastiek is tegenwoordig uit den boze, want dat is, zoals we allemaal wel weten, slecht voor het milieu. Willy had dat in 2004 al in de gaten en startte daarom na de overname van de papierhandel van zijn moeder met de productie van duurzame verpakkingen. En wie duurzaam zegt, zegt ook groene stroom. Hallo zonnepanelen! 

Anno 2022 serveren ze zowel in de lokale frituur als op je favoriete festivals de heerlijke, goudgele frietjes, steeds vaker in een duurzaam frietbakje. Met een productie van 1,3 miljoen bakjes per week is de kans behoorlijk groot dat je al een bakje van Paper & Boards in je handen had. Mocht je geen frietliefhebber zijn, niet getreurd: Paper & Boards is van veel meer markten thuis. Ze maken ook milieuvriendelijke hamburgerboxen, fruitzakken, broodzakken, inpakvellen en vershoudverpakkingen. Toch doet die naam waarschijnlijk geen belletje rinkelen. De producent van groene verpakkingen levert vooral aan groothandels. Die zorgen op hun beurt voor de verdeling aan frituren, festivals, bakkerijen en slagerijen…

Groen karton, ‘hoe maakte dat?’

“Om duurzaam karton te kunnen produceren moeten we natuurlijk werken met de juiste grondstoffen, zoals PEFC gecertificeerd hout”, vertelt Willy. “Daar spenderen we veel tijd aan, want dat is het belangrijkste doorheen ons proces. Recycleren dragen we natuurlijk ook hoog in het vaandel, dat deden we al vanaf het begin.” Dankzij de zonnepanelen op hun dak kunnen ze de productie nu verder vergroenen, maar daarnaast kunnen Willy en zijn broer met de opgewekte energie ook hun auto’s opladen en - met de hulp van airco’s - het hoofd van hun medewerkers tijdens hete zomers koel houden. (En ook warm tijdens strenge winters!)

Zeg nee tegen ‘sjoemelstroom’

“Wij kozen voor Bolt om mensen te tonen dat we het ‘groen denken’ serieus menen”, zegt Willy. Tegelijkertijd scharen hij en Paper & Boards zich achter Bolt in de strijd tegen sjoemelstroom. “Dat sommige energieproducenten mensen wijsmaken dat ze groene stroom afnemen, maar ze in principe niks meer dan gekochte stroomcertificaten uit IJsland en dus grijze stroom kochten, daar kan ik echt niet mee om”, aldus Willy.

Koop je energie bij Willy! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Paper & Boards? Surf naar www.compofoodpack.be of bekijk de bedrijfsvideo hier.

Bij jou in de buurt