Benoît
Zonne-energieOverijse

Benoît

In het kort

  • specialist in verwarming, koeling, ventilatie en hernieuwbare energie
  • zonne-energie
  • stroom voor zes gezinnen

Benoît en de mannen van VHC Group - ook wel gekend als de ‘ijsberen van Overijse’ - trokken al naar de Zuidpool om er met hun ervaring de Belgische basis te helpen. Innovatie en duurzaamheid gaan hand in hand bij dit ambitieus familiebedrijf!

Een kwarteeuw geleden startte familie Van Haute een installatiebedrijf voor technieken in woningen en bedrijfsgebouwen. Recent nam Benoît het bedrijf over, dat ondertussen thuis is in bijna alle technieken die op de markt zijn: van ventilatie over verwarming tot hernieuwbare energie. 

IJsberen van Overijse

Al is het bedrijf in de voorbije 25 jaar uitgegroeid tot een vijftigtal werknemers, toch staat de familiale sfeer voorop, vertelt Benoît, die in 2020 zaakvoerder werd. Dat zie je ieder jaar terug in de Overijse Druivenfeesten, waar het hele team graag aan meedoet en met hun IJsbeer als mascotte aan iedereen ijsjes uitdeelt. Het heeft hen na verloop van tijd de koosnaam “ijsberen van Overijse” opgeleverd. 

Duurzaam denken is enkel voordelig

De investering in 180 zonnepanelen kwam er in de eerste plaats met het oog op de elektrificatie van het wagenpark van VHC Group. Benoît legt uit dat zo’n elektrificatie eigenlijk enkel voordelen biedt: “Die wagens gaan veel langer mee, hun uitstoot is lager én het hoort eigenlijk bij onze tak hernieuwbare energie. Dus zowel economisch als ecologisch is het een slimme keuze.” 

Ook de bestelwagens van de installatieteams moeten op termijn volledig elektrisch rijden. Het team van VHC Group ziet zichzelf echt als pionier. 

Antarctica

Pioniers doen al eens extreme dingen. En dat weten ze maar al te goed bij VHC Group. Collega’s Guus en Johan trokken naar de Zuidpool om de Prinses Elisabethbasis te helpen uitbreiden. Er werd gerekend op de ervaring van VHC om efficiënte, krachtige apparaten op zonne-energie te bouwen. Wat een avontuur! 

Pioniers vinden elkaar

Zulke avonturiers komen uiteindelijk bij Bolt terecht, verklaart Benoît: “Zo’n jong en ambitieus team past helemaal bij onze mindset.” Dat hun klanten nu - naast de installaties - ook energie van hen kunnen afnemen, is écht een meerwaarde. 

Koop ook je energie bij Benoît!

Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Benoît? Surf naar de eigen website groupvhc.be

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Pull The Plug.

Bij jou in de buurt