Bert en Karolien
Bio-energieHeuvelland

Bert en Karolien

In het kort

  • bio-energie
  • een boerderij
  • stroom voor 49 huishoudens

Bert en Karolien staan ondertussen meer dan tien jaar aan het hoofd van hun landbouwbedrijf in het glooiende Heuvelland. En sinds kort doen ook zij hun ‘groene’ duit in het zakje. 

De passie voor het boerderijleven werd Karolien met de paplepel ingegeven, maar ook Bert had de microbe snel te pakken. Hij verhuisde met veel plezier voor de liefde (voor zijn vrouw, maar ook voor het landbouwleven) naar Wijtschate. Ondertussen steken ze, nadat ze tien jaar geleden het bedrijf overnamen van Karoliens ouders, elke dag samen de handen uit de mouwen op hun varkenshouderij en melkveebedrijf. Hun drie kleine kinderen maken er de pret compleet. 

Bert is er rotsvast van overtuigd dat natuur en landbouw hand in hand moeten kunnen samenwerken. “We bouwden een stal waarvan we de emissie-uitstoot tot het minimum willen beperken. Onze mest kwam in aanmerking voor een biogasinstallatie. We wekken nu dus zo onze energie op én we kunnen nog extra op het net gooien” ,vertelt Bert. 

‘The circle of mest’

Bert vertelt trots: “Met onze biogasinstallatie besparen we kosten én dragen we een serieus steentje bij aan het milieu. Wij zetten onze mest dankzij de installatie om in elektriciteit en creëren op die manier een meerwaarde voor onszelf, anderen én de natuur.” 

Bolt trekt aan hetzelfde touw

Volgens Bert beseffen ze ook bij Bolt heel goed dat groene energie betekenisvol is voor zowel de maatschappij als het milieu. Net als zijzelf wil ook Bolt die meerwaarde uitdragen naar de buitenwereld. Duurzame energie?! Dat is nodig voor een mooie toekomst voor iedereen. 

Bij jou in de buurt