Chris en Jeroen
Zonne-energieHalen

Chris en Jeroen

In het kort

  • zonne-energie
  • een tennis- en padelclub
  • stroom voor 13 gezinnen

Jeroen en Chris zijn de voorzitters van de tennis- en padelclub TC Zelem. Samen met de andere bestuursleden legden ze zonnepanelen op het dak van de club.

Een club…

Al 30 jaar kan je tennis spelen bij TC Zelem. Sinds twee jaar is daar ook het minder bekende padel aan toegevoegd. In totaal telt de club 600 leden. Dat is de moeite!

… die draait op zonne-energie

Nadat ze elke maand een stevige energiefactuur ontvingen, besloten Jeroen en Chris naar alternatieven te kijken. En waarom dan geen duurzaam alternatief? De club besloot te investeren in zonnepanelen op het dak van de sporthal. Een installatie van zo’n 85000 kWh, goed om 20 gezinnen en de sporthal zélf van energie te kunnen voorzien.

Samen met Bolt

Vooral het feit dat vele groene energiecontracten helemaal niet zo groen zijn, verbaasde het zevenkoppige bestuur van de club. Samen met Bolt hopen ze dat te veranderen. Groen moet groen zijn.

Koop je energie bij Chris en Jeroen! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over TC Zelem? Surf naar de website tennisenpadelzelem.be.

Bij jou in de buurt

Nieuws over deze energie-opwekker

thumbnail - Izzy en Sharon van Banx: 'Net zoals Bolt het energieverhaal heeft herschreven, geloven we dat Banx ook het verschil zal maken in de wereld van bankieren.'
Interview

Izzy en Sharon van Banx: 'Net zoals Bolt het energieverhaal heeft herschreven, geloven we dat Banx ook het verschil zal maken in de wereld van bankieren.'

Biep-biep. Een koffie to go. Biep-biep. Een cadeautje voor je petekind. Biep-biep. Hernieuwing van je Netflix-abonnement. Dagelijks halen we onze bankkaart of banking app meerdere keren tevoorschijn. Ook al willen we geloven dat we ons steentje bijdragen op andere vlakken, het concept duurzaam bankieren is voor velen nog onbekend. Daar willen Izzy en Sharon van Banx, de nieuwe Belgische banking app, verandering brengen. Via een CO₂-dashboard zie je wat de impact is van jouw uitgaven en dankzij het rewardssysteem van Banx spaar je punten voor lokale en duurzame initiatieven, zoals – wat anders! – energie van Bolt. 

Aline
Aline