Danny, Patrick en Herman
Zonne-energie

Danny, Patrick en Herman

In het kort

  • zonne-energie
  • op één na grootste meubelwinkel van België
  • stroom voor twaalf huishoudens
logo-3015

Meubelwinkel Weba is de op één na grootste meubelwinkel in België. Met drie winkels in Deinze, Gent en Mons waar telkens zonnepanelen op het dak schitteren.

Meubelwinkel Weba trekt sinds enkele jaren overtuigend de duurzaamheidskaart. Investeren in de toekomst is voor hen vanzelfsprekend.

Weba werd in de jaren ‘80 opgericht en groeide in de volgende 40 jaar uit tot de op één na grootste speler in België. De eerste winkel werd opgericht in Deinze en het bedrijf omvat ondertussen winkels in Gent, Deinze en Mons. Danny, Patrick en Herman werken in het magazijn in Gent en poseerden enthousiast voor de camera van onze huisfotograaf.

Denken aan de toekomst

Duurzaamheid zit in het DNA van Weba: “We zijn een familiebedrijf dat altijd al op de lange termijn heeft gedacht, en daarin paste steevast energie-efficiëntie en zo weinig mogelijk productverspilling” vertelt Elias Couvreur, verantwoordelijke voor duurzaamheidsprojecten bij Weba. Daarnaast staat Weba als retailer bekend om zijn lage prijzen, die ervoor zorgen dat Weba echt veel verkoopt. En dat brengt een ecologische voetafdruk met zich mee. “Vandaar dat we zo veel mogelijk ons steentje willen bijdragen,” legt Elias uit: “We weten bijvoorbeeld dat we veel hardhout gebruiken, dus hebben we geïnvesteerd in een duurzame plantage in Indonesië.” Daar haalt Weba zelf bijna niets uit, maar is een pure compensatie voor hun eigen impact. De laatste jaren hebben ze de gaspedaal verder ingeduwd, met onder andere veel duurzame renovaties van winkels en magazijnen, een doorgedreven afvalsorteerbeleid en véél extra zonnepanelen.

Klant en opwekker: een-op-een

Dat Bolt de garantie kan bieden dat de gekochte energie écht groen is opgewekt, gaf voor Elias de doorslag: “Je weet 100% zeker dat de energie die je verbruikt, ook écht groen is aangekocht bij opwekkers.” Die een-op-een relatie overtuigde hem helemaal:  “Door onze groene reststroom aan te bieden aan klanten van Bolt, kan Weba hen de garantie bieden dat ze écht lokale groene stroom aankopen. Dat leek me gewoon ideaal!”

Koop je energie rechtstreeks bij Danny, Patrick en Herman! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Weba? Surf naar de website weba.be.

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner 7C Solarparken.

Bij jou in de buurt

Deze energie-opwekker wekt stroom op op verschillende locaties