Ellen en Ellen
Zonne-energieGent

Ellen en Ellen

In het kort

  • zonne-energie
  • duurzame hub
  • stroom voor 7 huishoudens

Ellen en Ellen werken voor Otterbrucht, een duurzame site in een oud fabriekspand op een boogscheut van centrum Gent. Initiatiefnemer Jan bouwde het pand weer op in zijn volle glorie, mét het oog op duurzaamheid. En daar horen natuurlijk zonnepanelen bij! 

Langs de Schelde in Gent ligt de fabriekssite Otterburcht verscholen. Vandaag de dag is die werkplek de thuisbasis voor de operationele activiteiten van enkele vennootschappen. Toch is het vooral een omgeving die uitnodigt om innovatief te denken. “We willen op onze site bedrijven aantrekken die ook focussen op innovaties rond technologie, energie en biologie. Kruisbestuiving is zo krachtig”, vertelt Jan. Voor de logistieke organisatie en het onthaal op de site Otterburcht heeft Ellen Callewyn onlangs ons team vervoegd, vertelt Ellen Heyman. Ellen is HR manager en sinds de start betrokken bij de innovatieve evoluties van het bedrijf.

Geen woorden, maar daden

Jan voegt de daad bij het woord: “Als je werkt rond innovatie en duurzaamheid, moet je het goede voorbeeld geven en niet alleen op het werk.” Gasaansluitingen werden op de site geweerd, ze maken er gebruik van een warmtepomp en zonne-energie. En ook de buitenkant werd met 120 geplante bomen ‘vergroend’. Ook in zijn vrije tijd klopt Jan’s hart voor de planeet. Zo verkochten hij en zijn gezin onlangs hun auto’s en kiezen ze resoluut voor de fiets (én als het echt nodig is, rijden ze met een Cambio-wagen rond). 

Een groene verandering

Ze gooien op de site het overschot aan zonne-energie via het Bolt-platform op het net, maar op deze werkplek gaat het veel verder dan dat. Ze weten dat we er niet meer rond kunnen: het energielandschap moet én kan anders. “Wij werken hier aan systemen om hernieuwbare energie zo goedkoop mogelijk te produceren én te gebruiken. En daarnaast kijken we ook naar het netwerk en de infrastructuur: hoe kunnen we de investeringen zo laag mogelijk houden?”, zegt Jan. 

“Wij willen net als Bolt energie ook tastbaar maken, de verbinding tussen opwekker en afnemer creëren”, sluit Jan af. 

Koop je energie bij Ellen, Ellen en Jan! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over de site Otterburcht? Surf naar de website otterburcht.eu

Bij jou in de buurt