Eric en Benjamin
Zonne-energieKasterlee

Eric en Benjamin

In het kort

  • zonne-energie
  • een bedrijvige familie
  • stroom voor 34 huishoudens

Eric en zijn vrouw Hilde investeerden een tijd terug in een zonnepaneleninstallatie voor hun doe-het-zelf-zaak Hobomat. Sinds ze op pensioen zijn, hebben hun kinderen, Benjamin, Jan en Stef, een deel van de activiteiten verdergezet. Zij genieten nog elke dag van de groene stroom. 

Eric en Hilde baatten jarenlang de doe-het-zelf-zaak en houthandel ‘Hobomat’ uit. “We werkten vooral met massief hout en verwerkten dat met behoorlijk zware machines tot glad geschaafd hout, tuinhuizen en zelfs volledige woningen. En dat proces vraagt natuurlijk veel stroom. Daarom was de beslissing om niet alleen het dak te vernieuwen, maar ook zonnepanelen te plaatsen snel gemaakt. Ik wou gewoonweg niet meer afhankelijk zijn van anderen”, vertelt Eric. 

Een gelukkige huurder

In tussentijd is er veel veranderd. Sinds Eric en zijn vrouw op pensioen zijn, hebben hun kinderen, Benjamin, Jan en Stef, een deel van de activiteiten met Bsb houtbouw en J&S dakplaten verdergezet. De zaak Hobomat heeft Eric met de doe-het-zelf-zaak en houthandel deels verhuurd aan Hbm. “Dus de huurder kan nu op zijn beurt genieten van de groene stroom. Er is gelukkig nog heel wat groene energie over”, gaat Eric verder. 

“En voor dat overschot van zonne-energie ben ik op aanraden van een kennis bij Bolt terechtgekomen. Bolt verkoopt 100% lokale en groene stroom aan huishoudens en dat vind ik een fijn idee. Het is nu eenmaal de richting die we uit moeten, want het is hoogtijd dat we van die stookolie en gas af geraken", klinkt Eric overtuigd.

Smaak te pakken 

Toch betekende Hobomat niet het einde van Erics professionele carrière. Hij stond mee aan de wieg van de bedrijven van zijn zonen: J&S dakplaten van Jan en Stef en Bsb houtbouw van Benjamin. Hij gaf duidelijk de groene microbe door aan zijn kinderen. “We zijn bijvoorbeeld nog overgestapt naar elektrische voertuigen: heftrucks, auto’s, … en nu ben ik natuurlijk content als ik zie dat mijn kinderen dat duurzame aspect verder uitbouwen. Zij bouwen aan de toekomst, terwijl jullie door te kiezen voor mijn stroom kunnen meegenieten van mijn groene investering uit het verleden “, grapt Eric. 

Koop je energie bij Eric en Benjamin! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Bij jou in de buurt