Familie Laeremans
Zonne-energieGeel

Familie Laeremans

In het kort

  • zonne-energie
  • duurzame pluimveehoeve
  • stroom voor 25 huishoudens

Een twist in de regelgeving meer dan tien jaar geleden deed Joachim en Cindy besluiten om een nieuwe stal neer te zetten, mét een dak waarvan elk zonnepaneel gelukkig wordt. Met hun boerderij streven ze niet enkel naar milieuvriendelijke oplossingen, maar engageren zich ook op sociaal vlak.

In 1987 stampten Joachims ouders in Geel een pluimveebedrijf uit de grond. Joachim amuseerde zich wel tussen die kakelende dieren en dus nam hij, samen met zijn vrouw Cindy, het bedrijf in 2005 over. In die periode nam de aandacht voor dierenwelzijn sterk toe. Het moment voor een nieuwe stal brak aan, zodat de kippen - tussen het eieren leggen door - konden genieten van heel veel beweegruimte én daglicht. 

Een doorslaggevende helling

Bovendien bood het nieuwe dak van de stal het koppel de kans om hun eigen energie op te wekken. “We wilden dat al langer doen, maar ik twijfelde nog over windmolens op het dak of zonnepanelen, maar door de perfecte helling van het dak en de oriëntatie naar het zuiden was de keuze voor zonnepanelen snel gemaakt”, zegt Joachim. 

Ontspannen in ‘t groen

Vandaag zijn niet alleen Joachim, Cindy en enkele vaste medewerkers actief op de boerderij, ook alle kinderen staan er paraat: Jens, Robbe, pleegzoon Gert, maar ook dochter Mirthe springt na de schooluren bij. Het is er hard werken, maar de dieren helpen je ook ontspannen. “We zijn een groene zorgboerderij. Mensen, vaak jongeren, met een beperking zijn hier heel welkom om te komen helpen en genieten. Hier een handje mogen toesteken, geeft hun voldoening”, vertelt Cindy. “We trekken dat duurzame nog verder door in andere interesses”, gaat Cindy verder. “Ik ben ook natuurkapper, waar ik enkel werk met natuurlijke producten, en heb hier een yogastudio op de boerderij. We willen zowel je buiten- als binnenkant aanpakken met natuurlijke producten.” 

Geen doorsnee energieleverancier

De familie Laeremans kleurt de wereld graag wat groener (én bewuster). Ze vinden het enorm fijn dat ze, samen met Bolt, anderen nu van lokale en duurzame stroom kunnen voorzien. “Bolt pakt het anders aan dan de doorsnee energieleveranciers. Voor hen is dat menselijk contact tussen afnemer en opwekker ook belangrijk. Tof”, aldus Joachim. 

Koop je energie bij Joachim en Cindy! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over deze hoeve? Surf naar de website eierautomaat.be

Bij jou in de buurt