Francis en Alexander
Zonne-energieBeselare

Francis en Alexander

In het kort

  • zonne-energie
  • een plantenhandelaar
  • stroom voor 40 huishoudens

Bij Francis en Alexander van Fleur bevind je je letterlijk in het groen, want als groothandelaar in buitenplanten vindt elke groenspecialist er wat zijn plantenhart begeert. Met driehonderd kwekers en een team gemotiveerde verkopers zijn ze steeds op zoek naar exclusiviteit. Sinds kort ‘kweken’ ze niet alleen de meest kwaliteitsvolle tuinplanten, maar ook groene stroom. 

Francis en Alexander staan aan het roer van hun uit de kluiten gewassen familiebedrijf. Fleur telt vandaag de dag een honderdtal medewerkers, maar ze wisten het gezellige en informele karakter van de zaak te behouden. Het is dus gezellig vertoeven in het groen, letterlijk met zo’n immens aanbod aan buitenplanten. 

Fietsen, een beweging?

“Helaas rijden Alexander en ik nog niet met elektrische wagens, maar we fietsen allebei heel graag. Die fietsmicrobe proberen we ook door te geven aan onze medewerkers”, zegt Francis. Naast een groene beweging zetten ze bij Fleur dus ook in op een sportieve revolutie. “Alles voor het groen, hé, maar we zitten natuurlijk ook wel in de sector”, grapt Francis. Fleur ruilde sinds drie jaar ook hun rollend materiaal op fossiele brandstoffen, zoals heftrucks en dergelijke, in voor elektrische alternatieven. Ze doen hun uiterste best om ronkende dieselmotoren bij hun bedrijf te weren. 

“En we hadden nu ook de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Fijn, we willen ook meegaan in het ecologische verhaal. We moeten als bedrijf toch ook ons steentje bijdragen. En als we medewerkers kunnen motiveren om over te stappen naar Bolt dan is de investering zéker geslaagd”, aldus Francis. 

Geen gesjoemel met Bolt 

“We zijn fan van Bolt’s lokale verhaal”, vertelt Francis. “Het is geen groengewassen stroom, geen sjoemelstroom maar gewoon échte groene stroom. Trouwens, je bevindt je bij Fleur letterlijk en figuurlijk in de groene grond, dus onze elektriciteit is zelfs donkergroen.”

Koop je energie bij Francis en Alexander! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker. Meer weten over Fleur? Surf naar de website fleurproshop.com

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Ensol-Tec.

Bij jou in de buurt