Franky, Syben en Fiebe
Zonne-energieKanegem

Franky, Syben en Fiebe

In het kort

  • zonne-energie
  • een boerderij in West-Vlaanderen
  • stroom voor negen huishoudens

Het landbouwbedrijf van familie Bovyn betreft een varkens- en rundveehouderij. Naast lokaal vlees produceren ze ook zonne-energie met de zonnepaneleninstallatie op de daken. 

Franky vormt samen met zijn kinderen een hecht gezin. Dat de oudste dochter ook in de landbouwwereld actief is, mag geen toeval zijn. “Fiebe werkt voor een adviesbureau inzake milieu- bouw- en landbouwadministratie”, vertelt Franky. En ook de jongste zoon Syben helpt regelmatig op het landbouwbedrijf. 

Zorgboederij

Bovyn staat officieel ingeschreven als ‘zorgboerderij’. Dat betekent dat een persoon met een beperking hen te hulp staat op de boerderij. “Wij zijn erg tevreden over onze samenwerking met Steunpunt Groene Zorg,” vertelt Franky. 

Zonne-energie

Dat de familie Bovyn van alle markten thuis zijn, mag intussen duidelijk zijn. De idee om zonnepanelen te plaatsen, kwam echter van Ensoltec. “Dankzij hen kwamen we ook bij Bolt terecht”, verklaart Franky. De investering in een zonnepaneleninstallatie kwam er aanvankelijk uit financiële overwegingen. “Om eerlijk te zijn moeten we ons nog verder verdiepen in het ‘groene energie’-verhaal. Maar voorlopig zien we er enkel de voordelen van in”, besluit Franky.

Koop je energie bij Franky! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Ensol-Tec.

Bij jou in de buurt