Frederic
Zonne-energieOtegem

Frederic

In het kort

  • zonne-energie
  • tuinmachines
  • stroom voor 37 huishoudens

Frederic staat aan het roer bij ELIET, een Belgische fabrikant van tuinmachines met wereldfaam. In de jaren ’80 richtte Emiel Lietaer de firma op. Sinds het prille begin streven ze naar innovatieve en kwalitatieve oplossingen voor klanten en nu voegt Frederic er een vleugje groene focus aan toe.

Emiel Lietaer startte – dankzij zijn technische bagage en oog voor opportuniteiten – met het ontwerpen van tuinmachines. “Onze voorouders zijn altijd smeden geweest, het oplossingsgericht denken zit dus gewoon in ons DNA”, grapt Frederic Lietaer, zoon van Emiel en huidig zaakvoerder van ELIET. Hij zag twintig jaar geleden de toekomstige mogelijkheden van ELIET en besloot om na zijn studies dadelijk mee in de zaak te stappen. En gelijk had hij, want wat begon als een eenmanszaak, is intussen uitgegroeid tot een uit zijn voegen gebarsten familiebedrijf van een zeventigtal medewerkers. 

Inspiratie in eigen tuin

De passie voor de tuin en dan voornamelijk voor het gazon uit zich bij Frederic ook in zijn vrije tijd. Zijn eigen tuin is zijn bron van inspiratie: “Door het zelf te doen, ontdek je vaak oplossingen voor nieuwe machines. We streven naar ‘harmonie in de natuur’. Met een paar ingreepjes en kneepjes willen we het mooiste uit de natuur naar boven halen. ELIET-tuinmachines reiken hiervoor de juiste tools aan.” 

Vandaag geven ze bij ELIET die baseline een extra dimensie door in te zetten op duurzaamheid: “Onze machines werken nog op fossiele brandstoffen. We willen dat graag compenseren, enerzijds door bomen te planten, anderzijds door hopelijk in de toekomst zelfvoorzienend te zijn qua energie”, vertelt Frederic. 

Een energiebron met wereldfaam

ELIET heeft een wereldwijde afzetmarkt, dus besloten ze om samen te werken met een energiebron van wereldformaat: de zon. Dankzij die samenwerking kunnen ze op een duurzame manier hun activiteiten runnen en energieneutraliteit nastreven. Daarnaast hebben ze doelbewust voor Bolt gekozen, omdat ze sterk geloven in ‘made in Belgium’. Bovendien is het niet alleen een Belgisch product, het is ook goed voor het milieu. Dubbel groen!

Koop je energie bij Frederic! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over ELIET? Surf naar de website elietmachines.com


Bij jou in de buurt