Familie Gansbeke
Bio-energieEksaarde

Familie Gansbeke

In het kort

  • bio-energie
  • melkveebedrijf
  • stroom voor 14 huishoudens

De natuur en een melkveebedrijf, voor de familie Gansbeke gaan die hand in hand. De een kan niet zonder de ander. Daarom zetten Kris en zijn familie voluit in op duurzaamheid. Ze krikken met veel liefde het groene imago van de Belgische landbouw op. 

In 1993 namen Kris en zijn vrouw Hilde het bedrijf van Kris’ vader over. Die bleef nog jaren Kris’ rechterhand en staat mee achter de groeispurt van het melkveebedrijf waar ze (dagelijks!) maar liefst een 400-tal koeien melken. Ook de kinderen én schoondochter hebben de landbouwmicrobe flink te pakken en werken met plezier mee aan het duurzame succes: Yannick, helpt zijn vader in het bedrijf, terwijl Esther – de dochter – samen met Annelies – de schoondochter – de hoevewinkel ‘Den Boerentoog’ uitbaat. 

Een groene stal

Geen groei, zonder een nieuwe stal. En dat was anderhalf jaar geleden de kans voor de familie Gansbeke om de milieukaart te trekken. Kosten noch moeite werden er gespaard om de nieuwe stal zo energieneutraal mogelijk te maken. Dankzij de biogasinstallatie van het bedrijf kunnen ze nu ook hun woning én de educatieve ruimte op een duurzame manier verwarmen. “Bovendien heeft onze focus op groen ook een positief effect op de levensduur van de dieren. We besparen door onze milieubewuste oplossingen en alternatieven heel wat tijd uit en die spenderen we heel graag aan de zorg van onze dieren.”, vertelt Kris. Dieren- én milieuwelzijn: een win-win van formaat! 

Vergaderen met huisbereid lekkers

De familie Gansbeke wil ook graag de buurt inspireren. Met hun educatieve ruimte stellen ze hun boerderij open voor publiek. Ze willen met de ruimte tonen hoe ‘groene’ landbouw eruitziet. Ze willen vertellen hoe hun verhaal ten dienste staat van moeder natuur. 

Oh, en heb je zin in wat lekkers tijdens je ‘verblijf’ in de educatieve ruimte? In de hoevewinkel winkel je niet enkel lokaal, ze maken ook heerlijke verse broodjes om van te smullen tijdens vergaderingen. 

Bolt, boerenvriend

“Dankzij onze grote hoeveelheid mest én onze biogasinstallatie kunnen wij een constante productie van stroom voorzien, wij zijn niet afhankelijk van zon of wind, maar wel duurzaam. En Bolt is dat op dit moment ook. Het is de enige speler op de markt die echt milieubewust is en voortdurend elektriciteit bij mensen thuis kan voorzien. En ze staan aan de kant van de boeren natuurlijk!”, grapt Kris. 

Koop je energie bij Kris! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over melkveebedrijf Gansbeke? Surf naar de website Hoevewinkel-Den-Boerentoog

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Biolectric

Bij jou in de buurt