Harry, Astrid, Sofie en Benoit
Zonne-energieBeervelde

Harry, Astrid, Sofie en Benoit

In het kort

  • zonne-energie
  • klein- en groothandel in bouwmaterialen
  • energie voor 85 huishoudens

Beerveldse vakmannen en doe-het-zelvers kopen al generaties lang hun bouwmaterialen bij familiebedrijf ‘Bouwmaterialen De Wilde’. Terwijl klussers met gereedschap van bij familie De Wilde hun woning naar een hoger niveau tillen, doet de familie dat met hun zaak door in te zetten op duurzame innovatie. En daar hoort een dak met véél zonnepanelen bij!

Harry, Katrien en dochters Astrid en Sofie en schoonzoon Benoit verwelkomen je in Beervelde met de glimlach in hun klein- en groothandel in bouwmaterialen. “Wij verkopen alles voor je huis. Alles dat op de doe-het-zelf-markt beschikbaar is, bieden wij aan“, steekt Harry van wal. “We willen ook in de toekomst in de regio onze stempel blijven drukken en daarom proberen we het bedrijf future proof te maken”, pikt Benoit in. 

Er is geen weg terug

Sofie en Benoit hebben gewerkt bij een bedrijf dat offshore windenergie opwekt en daar hebben ze natuurlijk veel over hernieuwbare energie geleerd. Die know-how willen ze nu in het bedrijf toepassen. “We hebben als eerste stap ons asbesthoudend dak vervangen door een nieuw, volledig geïsoleerd dak met zonnepanelen. We kunnen op die manier niet alleen onze ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook 85 gezinnen van groene stroom voorzien. En dat is nog maar het begin, we gaan verder op de ingeslagen weg”, klinkt Benoit overtuigd. Ondertussen installeerde de familie ook laadpalen, zodat niet alleen hun medewerkers maar ook de inwoners van Beervelde die kunnen gebruiken.

“Het klinkt heel aanlokkelijk om in de toekomst zelfvoorzienend te zijn”, voegt Benoit nog snel met fonkelende ogen toe. 

Lokaal for the win!

Dat ze hun pad richting vergroening samen met Bolt bewandelen is geen toeval. “Bolt is de enige energieleverancier die 100% Belgische stroom levert. Die visie strookt volledig met de onze: wij kiezen resoluut voor lokaal”, vertelt Harry.

Bij jou in de buurt