Bio-energieWuustwezel

Hugo en Leen

In het kort

  • bio-energie
  • landbouwbedrijf dat draait op groene energie
  • stroom voor 37 huishoudens

Mozzarella, room, boter… al dat lekkers is misschien afkomstig van een boerderij in het pittoreske Wuustwezel. Samen met zijn vrouw Leen runt Hugo Vissers een landbouwbedrijf met uitsluitend melkkoeien. Terwijl het bedrijf draait op groene energie, verkent dit koppel in hun weinige vrije tijd het groen in de omgeving, al trappend op de elektrische fiets. 

Hugo is een man met een focus. “Je ziet veel gemengde landbouwbedrijven maar wij werken enkel met melkkoeien. Geen varkens, geen akkerbouw, geen kippen, wij hebben genoeg aan 200 volwassen koeien en een 200-tal jong vee. Daar kruipt al genoeg tijd in.” De zorg voor de koeien is voor Hugo, terwijl Leen zich bezighoudt met het papierwerk. De zoon en dochter van Hugo en Leen zijn volwassen en werken respectievelijk in de digitale communicatie en domoticawereld. “Gelukkig hebben we ook een externe werkkracht die bijspringt tijdens de ochtend- en avondshift.”

Een upgrade

We interviewen Hugo en Leen naar aanleiding van hun gloednieuwe pocketvergister. “Opgelet, wij hadden daarvoor ook al een pocketvergister. Ik las er ooit eens over in een artikel en was meteen verkocht. Wij waren één van de eerste, tien jaar geleden. Maar het was tijd voor een upgrade”, vertelt Hugo. De nieuwe pocketvergister heeft een vermogen van 22 kilowatt, maar liefst het dubbele van de oude. 

Enkel mest

De pocketvergister slikt dagelijks 16 kuub mest en zet dit om in groene energie. Uitsluitend mest? “Ja, we weten dat anderen ook mäis of graan gebruiken om stroom op te wekken, maar dat vind ik persoonlijk verspilling. Het is leuker om een afvalproduct zoals mest, een tweede leven te geven”, aldus Hugo. 

Bio-energie vs. zonne-energie

Op de boerderij in Wuustwezel liggen ook al meer dan tien jaar zonnepanelen. “We zijn fan van zonnepanelen maar als de zon niet schijnt, is het gedaan met de pret.” De pocketvergister daarentegen draait 24/7, dag en nacht. De overschot aan groene bio-energie geven Hugo en Leen terug aan Bolt. “We zijn erg tevreden van onze samenwerking met Bolt. Het concept is simpel, het verhaal klopt”, besluit Hugo. 

Koop je energie bij Hugo! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner biolectric.be.


Bij jou in de buurt