Ismaël
Zonne-energie

Ismaël

In het kort

  • zonne-energie
  • zonnepaneleninstallateur
  • stroom voor 100 huishoudens
logo-3069

Futech is een zonnepaneleninstallateur. Ze plaatsen niet enkel zonnepanelen maar verhuren ze ook aan bedrijven en particulieren. Zolang de zon schijnt, kunnen zij die energie zonder kosten gebruiken. De stroom die zij zelf niet verbruiken, wordt terug het net opgestuurd en delen ze via Bolt. Daarom is de zonne-energie van Futech afkomstig van meerdere plaatsen in Vlaanderen.

Een ambitieus studentenproject – een zonnewagenrace in Australië in 2007 – wekte Ismaëls interesse in hernieuwbare energie op, maar deed hem vooral in het potentieel ervan geloven: als hij samen met medestudenten in een wagen op zonne-energie 3024 kilometer door de woestijn kon cruisen tegen 100 km/u, dan laten we toch heel wat kansen schieten als het op groene stroom aankomt. Hij was overtuigd. Met zonne-energie zou hij verandering brengen. 

Hij richtte, samen met oud-studiegenoot Pieter Vangeel, Futech op. Vandaag kan je bij de zonnepaneleninstallateur terecht voor drie zaken: zonnepanelen, batterijsystemen en laadinfrastructuur. Waarom die drie? “We zijn niet zomaar een installateur, we gaan altijd met een ingenieursbril op aan de slag en laten de drie pijlers met elkaar communiceren, zodat we zoveel mogelijk opgewekte energie kunnen afstemmen op het verbruik van onze klanten. Bijvoorbeeld een batterijsysteem dat we slim kunnen aansturen: jij geniet dan ook van je opgewekte stroom als de zon niet schijnt. Zo creëren we niet alleen een ecologische impact maar verkorten we ook de terugverdientijd”, vertelt Ismaël. 

Weg met barrières

“We zitten midden in een energietransitie, maar toch denken mensen nog vaak dat duurzame energie duurder of slechter is. Ze vrezen dat ze compromissen moeten sluiten als ze kiezen voor groene stroom. Die gedachte willen we ab-so-luut de wereld uit helpen. We proberen met Futech alle barrières uit de weg te ruimen en bieden onze producten niet enkel in verkoop aan, maar ook als een service”, gaat Ismaël verder. Kortom, je kan kiezen voor zonnepanelen van Futech op je dak, maar ze in hun beheer laten. In ruil betaal je een afgesproken bedrag dat lager ligt dan de geldsom die prijkt op je elektriciteitsfactuur. 

Een lange adem

Dat Ismaël een man is van de lange adem, bewijzen ook de triatlons waarin hij al enkele straffe successen boekten. En ook in Bolt ziet hij een partner voor de lange termijn. Futech en Bolt delen een missie: klanten moeten weten dat groene stroom nog te vaak grijs is, sjoemelstroom. Maar zowel Bolt als Ismaël en Futech streven naar echte groene en lokale stroom. 

Futech plaatst niet enkel zonnepanelen, maar verhuurt ze ook aan bedrijven en particulieren. Zolang de zon schijnt, kunnen zij die energie zonder kosten gebruiken. De stroom die zij zelf niet verbruiken, wordt terug het net opgestuurd en delen ze via Bolt. Daarom is de zonne-energie van Futech afkomstig van meerdere plaatsen in Vlaanderen. 

Meer weten over zonnepaneleninstallateur Futech? Surf naar de website futech.be

Bij jou in de buurt

Deze energie-opwekker wekt stroom op op verschillende locaties