Ismaël en Fanny
Zonne-energie

Ismaël en Fanny

In het kort

  • zonne-energie
  • hernieuwbare energie-oplossingen in Brussel
  • energie voor meer dan 50 huishoudens
logo-3156

Watt Matters zorgt voor hernieuwbare energie-oplossingen op appartementen en openbare gebouwen. Ze staan in voor het hele proces van A tot Z: van het ontwerp, de uitvoering tot de uitbating van de installaties.

Ismaël en Fanny hebben een duidelijk doel voor ogen: tegen 2050 de CO2-uitstoot in België terugbrengen naar nul. Ambitieus, maar met Watt Matters bespaarden ze op enkele jaren tijd al 2500 ton CO2, oftewel 125 000 bomen. Hoe? Ze installeerden op 55 daken in Brussel zonnepanelen. Dat is héél véél groene stroom én daar kan jij via Bolt van meegenieten.

In 2015 richtte Ismaël samen met Fanny en Bruno Watt Matters op. Samen willen ze de energietransitie in Brussel een serieuze duw in de rug geven. Dat doen ze door zoveel mogelijk appartementen en openbare gebouwen energieneutraal te maken. Je kan als particulier investeren in hun projecten en krijgt bovenop je investering een mooie interest terug. “Veel appartementsgebouwen in Brussel zijn wat verwaarloosd en worden door andere grote spelers gepasseerd. Daarom vonden wij het net zo belangrijk om daarop te focussen. We geven de eigenaars ook de kans om een deel van het project te financieren”, vertelt Ismaël.

Inspiratie uit Hamburg

Tijdens zijn studie bouwkunde moedigden Ismaëls ouders hem aan om verder te gaan in hernieuwbare energie. Na zijn studies is Ismaël aan de slag gegaan in een adviesbureau waar hij de eerste opleidingen over zonne-installaties introduceerde en bleef daarna gewoon in de sector werken. Tijdens een bezoek aan Duitsland raakte Ismaël geïnspireerd. “Ik was sprakeloos toen ik zag hoe knap ze in Hamburg hun wijken en oude gebouwen renoveren en daken benutten voor zonnepanelen. Daar is het idee van Watt Matters geboren”, glimlacht Ismaël.

Stroom van het dak bij jou thuis

“Met Watt Matters kunnen we niet rechtstreeks stroom leveren aan de bewoners van de appartementsgebouwen, maar dankzij de persoonlijke aanpak van Bolt kan dat vanaf nu wel. Huishoudens kunnen nu kiezen voor onze groene energie én dat kan bij geen enkele andere energieleverancier”, glimt Ismaël van trots.

Bij jou in de buurt

Deze energie-opwekker wekt stroom op op verschillende locaties