Jan
Zonne-energie

Jan

In het kort

  • zonne-energie
  • duurzame totaaloplossingen
  • energie voor 67 huishoudens
logo-3077

Gloren M beheert zonnepaneelparken. Ze zorgen voor de installatie en uitbating van fotovoltaïsche zonnepaneelinstallaties op daken van bedrijven en organisaties.

Jan was als kind al gefascineerd door techniek, energie en duurzaamheid. En die interesse groeide naarmate de klimaatcrisis groter werd. Jan stampte intussen meerdere projecten en bedrijven uit de grond die focussen op duurzame totaaloplossingen. Het zal je dan misschien ook niet verbazen dat Jan al opwekker is met een oude fabriekssite die hij omtoverde tot de innovatieve en circulaire hub Otterburcht. En daar konden zonnepanelen natuurlijk niet ontbreken. Met zijn bedrijf Gloren M, beheert Jan zonnepaneelparken op verschillende locaties in België.

“De wereldbevolking stijgt en bijgevolg ons energieverbruik ook. En hoewel we steeds meer afstappen van fossiele brandstoffen en kiezen voor elektriciteit, heb ik het gevoel dat we toch nog vaak in hokjes denken. Met mijn projecten probeer ik die manier van denken te overstijgen. Daarom hebben we AA Technics en Gloren M opgericht. AA Technics is een adviesbureau en zonnepaneleninstallateur die de energiehuishouding van een industriële site in zijn geheel benadert. Gloren M is een uitbater van zonnepaneelparken”, vertelt Jan.

“Met AA Technics gaan we kijken waar het verbruik ligt en hoe we op een slimme en duurzame manier groene stroom kunnen inzetten. Vaak installeren we dan ook zonnepanelen en laadpalen waarvan we de capaciteit afstemmen op de geproduceerde zonne-energie, zodat we geen piek genereren op het net. Het gaat allemaal over een goed energiemanagementbeheer”, gaat Jan verder. 

Gloren M komt in het spel

Als AA Technics het adviesorgaan is, dan is Gloren M het duurzame vervolg: Jan en z’n collega’s installeren met AA Technics regelmatig zonnepanelen op fabrieksdaken die uitgroeien tot zonnepaneelparken. Met de vennootschap Gloren M kunnen sommige projecten in eigen beheer blijven. “We verkopen de groene stroom van de zonnepanelen via Gloren M lokaal aan het onderliggende bedrijf en duwen het energieoverschot op het net. En met die stroom willen we nu huishoudens voorzien van streekstroom“, aldus Jan. 

Jan kiest opnieuw voor Bolt

“Het lokale aspect, dat ook leeft bij Bolt, trekt me na al die jaren nog steeds aan. Wij verkopen onze energie zélf ook heel lokaal. Bovendien ontvang je als opwekker van Bolt een eerlijke vergoeding. Ook ben ik nog steeds fan van de aanpak en visie van Bolt: elektriciteit is niet iets dat gewoon uit je stopcontact vloeit, maar is een product waar mensen van vlees en bloed achter zitten. Opwekkers steken er figuurlijk energie en moeite in om de letterlijke energie lokaal te kunnen produceren. Het is heel tof dat Bolt daar oog voor heeft”, besluit Jan overtuigd.

Bij jou in de buurt

Deze energie-opwekker wekt stroom op op verschillende locaties

Nieuws over deze energie-opwekker

thumbnail - Week van de Korte Keten: Boeren & Buren x Bolt
Nieuws

Week van de Korte Keten: Boeren & Buren x Bolt

De week van 14 tot 22 mei 2022 staat in teken van de korte keten in Vlaanderen. Wat wil dat zeggen? Een week waarin lokaal centraal staat. Lokale economie, lokale producten, … en dus ook het ideale moment om stil te staan bij lokale energie, vinden wij. Daarom sloegen we de handen in mekaar met Boeren en Buren. Waar zij een eerlijke prijs bieden aan een landbouwer voor zijn producten, biedt Bolt zijn energie-opwekkers een eerlijke prijs voor de groene stroom die ze opwekken en via ons platform beschikbaar stellen voor anderen. Ook een manier om de lokale economie te ondersteunen. 

Dorien
Dorien