Zonne-energieLeernes

Jean

In het kort

  • zonne-energie
  • ingenieur met een visie
  • stroom voor 10 huishoudens

Jean besliste samen met zijn vrouw om naar het platteland te verhuizen, nadat hun kinderen uit huis waren. Zo vonden ze een huis met iets uniek: een zonnepaneleninstallatie in de tuin. Wat ze toen niet wisten, was dat deze ontdekking hun eerste stap zou zijn om zelf energieproducent te worden.

Een vergroening in elke zin van het woord 

Jean en zijn vrouw zochten een groene omgeving om zich te vestigen nadat de kinderen uit huis waren. Jean, die bouwkundig ingenieur is van opleiding, zag onmiddellijk potentieel toen ze het huis in Leernes tegenkwamen. Dat had een fotovoltaïsch systeem van 80 kWh, dat helaas niet meer gebruikt werd. "Ik zei tegen mezelf: het zou zonde zijn, om veel geld uit te geven om de tuin heraan te leggen om er vervolgens niets mee te doen. Dus hebben we het huis waar we woonden verkocht en dit huis gekocht, met het idee om de installatie te herstellen en weer in gebruik te nemen," zegt Jean.

Ingenieur-knutselaar

De fabriek waar Jean werkt is gespecialiseerd in het maken van elektrische kabels, dus hij was goed geïnformeerd toen hij de zonnepanelen zelf ging restaureren. "Ik doe veel zelf. Ik ben ingenieur, maar in de praktijk ben ik ook een technicus. Ik zoek graag de dingen uit.", zegt hij trots. Tegen de tijd dat hij in contact stond met Bolt, ontbrak alleen nog de bedrading en de komst van gespecialiseerde technici voordat hij op het net kon worden aangesloten. Klus geklaard! 

Bolt, een stroom die goed loopt

Jean hoorde toevallig over Bolt: wanneer hij informeerde naar de levensvatbaarheid van zijn installatie, werd hem aangeraden contact op te nemen met specialisten. Zo kwam de naam Bolt kwam ter sprake. "Ik kreeg meteen reactie op mijn mail, wat een verandering ten opzichte van de grote leveranciers. Het feit dat Bolt zich uitsluitend richt op hernieuwbare energie en lokale productie overtuigde me meteen. Elektriciteit die zo lokaal mogelijk wordt geproduceerd en verbruikt, verhoogt de algemene efficiëntie." concludeert hij.

Koop je energie bij Jean! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.Bij jou in de buurt