Johan, Yanic en Kévin
Zonne-energie

Johan, Yanic en Kévin

In het kort

  • zonne-energie
  • ecologische bouwmaterialen
  • stroom voor 13 huishoudens
logo-3065

Bij Ecobati kan je terecht voor ecologische bouwmaterialen, natuurlijke isolatie en verf. Met drie winkels in Luik, Brussel, Namen en Doornik voorzien ze elke bouw- of verbouwingsspecialist van duurzame en kwaliteitsvolle materialen.

EcoBati, een familiebedrijf met veel waarden. Zo’n 30 jaar geleden werd het bedrijf opgericht door Thierry, de vader van Johan, Yanic en Kévin. EcoBati voorziet in allerlei diensten en materialen voor de bouwsector. Daarin staat ecologie, kwaliteit en service voorop.

Van garage naar franchise

“Onze vader, Thierry, heeft het bedrijf opgericht omdat hij op zoek was naar ecologische materialen om zijn huis te bouwen, maar die niet vond in België. Daarom besloot hij ecologisch materiaal in te voeren uit Scandinavië en te verkopen via EcoBati. Nu, 30 jaar later, zijn Johan, Yanic en ik erbij gekomen en is het bedrijf geëvolueerd van een garage naar een echte franchise met 8 winkels in België en 3 in Frankrijk”, vertelt Kévin trots. Kévin werkt met zijn broers in de winkel van Herstal waar ze ongeveer 25 werknemers hebben. “Bij EcoBati denken we verder dan onze ecologische bouwmaterialen. We willen ook onze energie op een ecologische manier kunnen voorzien. Daarom plaatsen we hier in Herstal een zonne-installatie op het dak.”

Ecologie, kwaliteit en service

"Bij Ecobati zijn onze waarden heel belangrijk. Die waarden vormden de basis bij de oprichting en bepalen nu nog steeds onze gedragslijn: ecologie, kwaliteit en service. Ecologie, omdat het voor ons essentieel is dat al onze producten milieuvriendelijk zijn gedurende de hele levenscyclus van het product. Dat wil zeggen vanaf de fabricage tot het einde van de levensduur. Ten tweede moeten onze ecologische producten ook van zeer hoge kwaliteit zijn. En ten slotte is de service belangrijk. We willen iedereen zo goed mogelijk informeren over de ecologische materialen. Zo organiseren we ook opleidingen," zegt Kévin.

Een zonne-installatie kon niet ontbreken

Ecobati heeft al 8 jaar een zonne-installatie, bestaande uit maar liefst 280 zonnepanelen. Dat is een aanzienlijke investering, maar voor hen een zeer logische keuze, helemaal in lijn met de waarden van het bedrijf. Om diezelfde reden was in zee gaan met Bolt vanzelfsprekend. Yanic vertelt: "Ik kwam Bolt toevallig tegen en besefte al snel dat we veel gemeen hadden. Net als wij strijden zij tegen greenwashing en pleiten ze voor duurzame ecologie. Bolt investeert in de toekomst van onze samenleving. En daar dragen we maar al te graag ons steentje aan bij."

Meer weten over Ecobati? Surf naar de website ecobati.com.

Bij jou in de buurt

Deze energie-opwekker wekt stroom op op verschillende locaties