John en Mike
Zonne-energieBekkevoort

John en Mike

In het kort

  • zonne-energie
  • energieneutrale eieren
  • stroom voor 70 huishoudens

In Bekkevoort vind je een boerderij met een hart voor mens, dier en de natuur. De familie Prinsen begon er in 1996 haar landbouwbedrijf JOMI, waar intussen zonen John en Mike volop meedraaien. Alles staat in het teken van bio én duurzaamheid. 

Het familiebedrijf JOMI bestaat 25 jaar. Vader Ludo en moeder Agnes besloten in 1996 een kippenboerderij op te starten en ondertussen maken ook John en Mike deel uit van het bedrijf. Dat zie je ook aan de naam van het familiebedrijf, JO van John en MI van Mike: JOMI. De taken zijn er mooi verdeeld, een geoliede vierwieler. “Mama’s zus woont ook bij ons in. Ze heeft het syndroom van down, maar ze weet er elke dag de sfeer in te brengen. Ze inspireerde ons om andere mensen met een beperking te verwelkomen. We zijn dus ook een zorgboerderij”, vertelt John. 

Een bio-ei, wat maakt het verschil?

50% van onze totale productie is biologisch: onze kippen eten enkel Europees geteeld plantaardig eten, dat geen pesticiden bevat. Daarnaast hebben ze veel meer ruimte in de stal én kunnen ze dagelijks naar buiten. “We zijn dus bezig met duurzaamheid. Zo plaatsten we een tiental jaar geleden ook zonnepanelen op het dak van onze stallen. De helft van onze opgewekte energie kunnen we zelf gebruiken en met de rest kunnen we zo’n 70 gezinnen van stroom voorzien”, zegt John, “En de stroom die we van het net afnemen, komt nu ook via Bolt. Dus onze eieren zijn energieneutraal.”

De lokale doorslag

“Iedereen zou moeten kiezen voor groene energie, dus vind ik het helemaal logisch dat we dat als bedrijf ook doen. Het is gewoon het juiste, niet alleen voor ons, maar ook voor onze kinderen, de toekomstige generatie”, zegt John. Naast groene energie, zijn ze bij JOMI ook fan van het idee om lokaal opgewekte stroom in België te houden. “Dat was voor ons de doorslag om met Bolt in zee te gaan.”

Koop je energie bij de John en Mike! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over JOMI? Surf naar de website jomi.be.

Bij jou in de buurt