Ken en Kristof
Zonne-energieKasterlee

Ken en Kristof

In het kort

  • zonne-energie
  • feesten op maat
  • stroom voor vier gezinnen

Dat gastronomie en ecologie hand in hand kunnen gaan, bewijzen Ken en Kristof. Events en feesten is hun corebusiness, maar de twee ondernemers zijn continu op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ken en Kristof organiseren met Hendrickx Feesten allerlei evenementen. Uiteraard bestaat hun hoofdactiviteit uit catering, maar Ken en Kristof werken ook graag mee het concept uit, “de grote roze strik daarrond”, zoals Ken het noemt. “Als je aan mensen enkele weken later vraagt wat ze gegeten hebben, weten de meesten dat vaak niet meer,” merkt Ken op. “Maar dat die tent heel mooi was ingericht, dat weten ze wel nog.”

Warm water uit de frigo

Dat ecologie bij Ken en Kristof niet enkel bij woorden blijft, tonen ze op verschillende manieren. Op hun dak liggen ondertussen 161 zonnepanelen, waarvan ze zelf hun eigen energieverbruik voor een deel kunnen dekken. De energie die ze zelf niet gebruiken, verkopen ze bewust via Bolt. “Wij zijn steeds op zoek naar een verhaal,” vertelt Ken. “En bij Bolt zit er een serieus verhaal achter.” Bovendien trekken ze die economisch-ecologische mindset door in hun hele bedrijf. Zo gebruiken ze geen gas meer om hun water te verwarmen. In een circulair systeem wordt de restwarmte van de koelinstallaties gebruikt om een buffervat van 1500 liter op te warmen tot 55 à 60 graden. “Zo halen we ons warm water in principe uit onze koelkasten,” leggen ze enthousiast uit. Daarnaast vangen ze ongeveer 80000 liter regenwater op, waarmee ze tot zeven weken zonder regen kunnen. “Als we op die manier het milieu een beetje kunnen helpen, is dat mooi meegenomen, toch?”

Black box BBQ-en

Ken en Kristof zitten ook in hun vrije tijd niet stil. Zo is Ken bezig met competitief BBQ-en en won hierbij al wedstrijden in onder andere Durbuy. Daar krijgt elke deelnemer een black box met verschillende ingrediënten, waarmee ze dan aan de slag moeten. “Barbecueën zoals het hoort”, zegt Ken: “iedereen strijdt met dezelfde wapens en dan komt de creativiteit écht naar boven.” Kristof op zijn beurt is veel bezig met kajakpolo. Zijn zoon zit zelfs in het Belgisch nationaal team. Daarnaast geniet hij - zoals een cateraar-ondernemer beaamt - natuurlijk ook van lekker eten en drinken. “Maar voor de rest werken we gewoon heel veel,” lacht Ken. En zorgen ze dus voor groene stroom én lekker eten.

Koop je energie bij Ken en Kristof! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over Hendrickx Feesten? Surf dan naar de eigen website hendrickxfeesten.be

Bij jou in de buurt