Kim
Zonne-energiePuurs

Kim

In het kort

  • zonne-energie
  • een logistieke speler
  • stroom voor 25 huishoudens

Een zonnepaneleninstallatie is slechts een van de vele zaken wat van Gilbert De Clercq een duurzaam bedrijf maakt. Kim, personal assistant en vastgoedverantwoordelijke bij het bedrijf, benadrukt dat ze ecologisch verantwoord ondernemen hoog in het vaandel dragen. “We willen blijven groeien, ook op vlak van duurzaamheid.”

Gilbert De Clercq is over de jaren heen uitgegroeid van een traditionele transportleverancier, tot een volwaardige integrated logistics innovator. Ze steken hun uitgebreid assortiment van klassieke logistieke diensten – waarvan transport het belangrijkst is – in een innovatief en ecologisch jasje. 

Naast de magazijnen die zijn uitgerust met ‘groene’ daken vind je in hun wagenpark vrachtwagens én die rijden op aardgas én LZV’s (langere en zwaardere vrachtwagens). Op dit moment nog een rariteit in België, maar met dergelijke voertuigen kunnen ze veel meer laden terwijl de CO2-uitstoot dezelfde blijft. Slim!  

Werknemer wordt afnemer

Ook het personeel wordt betrokken in het duurzaamheidsverhaal. “Het idee leeft om de groene energie die wordt opgewerkt via onze zonnepanelen aan onze werknemers aan te bieden. Zo worden zij de afnemers van onze eigen streekstroom”, aldus Kim. “Sowieso doet het bedrijf mee aan het Voka Charter voor duurzaam ondernemen, waarbij een actieplan op maat wordt uitgewerkt.”

Energie-expert

Als we Kim interviewen, blijkt al snel dat ze op de hoogte is van alles wat met energie te maken heeft. “Ik werd als personal assistant al betrokken bij het afsluiten van de energiecontracten, maar nu ook de vastgoedportefeuille deel uitmaakt van mijn job, heb ik me verder verdiept in deze ingewikkelde materie”, vertelt Kim. “Wat kan ik zeggen, ik ben gebeten door het thema.” Het mag dan ook niet verbazen dat Kim thuis ook zonnepanelen heeft liggen. Samen met haar man besloten ze onlangs te investeren in extra zonnepanelen en een thuisbatterij. “Het is nog te vroeg om een oordeel te vellen over onze aankoop, maar ik hou jullie zeker op de hoogte”, knipoogt Kim.  

Persoonlijke touch

Gilbert De Clercq voorziet – in samenwerking met Bolt – zoveel mogelijk gezinnen van groene stroom. “Wij willen de lokale betrokkenheid vergroten”, aldus Kim. “En Bolt is in onze ogen de ideale partner. Naast het promoten van lokale en groene energie, kijken jullie ook écht om naar de mensen. Ik wil niet in een chatbox worden gestoken of me gek zoeken achter een telefoonnummer. Een persoonlijke touch, dat vind ik in deze tijden relevanter dan ooit!”

Koop je energie bij Kim! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Gilbert De Clercq? Surf naar de website gilbertdeclercq.com

Bij jou in de buurt