Koen en Jan
Zonne-energieArendonk

Koen en Jan

In het kort

  • zonne-energie
  • een houthandel
  • stroom voor 36 huishoudens

Wanneer de pater familias van houthandel Jacobs klaar was om op pensioen te gaan, stond de volgende (vierde!) generatie te popelen om het succes verder uit te bouwen. Jan, Kim en Koen namen de zaak over en zagen hun handel verder opbloeien. Een groene toets in de vorm van gecertificeerd hout én een lading zonnepanelen kan niet ontbreken. 

Groen hout

Bij de familie Jacobs koop je niet eender welk hout. Naast de beste prijs-kwaliteitsverhouding zetten ze steeds meer in op hout dat gecertificeerd is met het FSC- en PEFC-label: verantwoord bosbeheer! 

Eigen kweek

Zowel op als naast het werk zijn ze een echt hecht team. Geregeld verzorgt Jan een feestje met lekker eten voor de familie en vrienden. “En die zijn altijd tiptop in orde met verse groenten uit het moestuintje”, aldus Koen. Daarnaast vinden ze het heerlijk vertoeven in het groen met een fikse wandeling of een kort maar krachtig fietstochtje.

Groei naar groen

Groei betekent uitbreiding. Een uitbreiding betekent een investering. Een investering betekent een kans op meer groen. Die redenering volgde ook Koen: “We willen graag onszelf op een milieuvriendelijke manier voorzien van energie. Vandaar onze keuze om naast grondwarmtewinning ook een zonnepaneleninstallatie te installeren. Dat zou iedereen toch moeten willen en doen.” 

36 gezinnen met groene stroom

Koen vertelt trots dat ze vooral blij zijn dat ze kunnen meehelpen om Belgen van duurzame stroom te voorzien. “Het is gewoonweg leuk om te weten dat wij in één week energie voor één gezin voor een heel jaar opwekken.” 

Duurzaam plezant

“Geen saaie reclameboodschappen bij Bolt,” vertelt Koen. “Zij gaan steeds voor een ludieke insteek: duurzaam plezant en ook financieel heel interessant. We sluiten graag aan om samen met hen het energielandschap te vergroenen!”

Koop je energie bij Koen en Jan! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Wil je meer weten over houthandel Jacobs? Surf naar de website houthandeljacobs.be

Bij jou in de buurt