Kristof en Lucas
Zonne-energieAalter

Kristof en Lucas

In het kort

  • zonne-energie
  • een doe-het-zelf zaak
  • stroom voor vier huishoudens

‘Vlieg erin met Steyro’ klinkt de slogan bij doe-het-zelf-zaak Steyro. Met hun persoonlijke service en vakexpertise onderscheiden ze zich van ketens zoals Hubo of Gamma. Dat, en het feit dat ze resoluut kiezen voor groene stroom. Meet Kristof, general manager van Steyro én opwekker, en Lucas, zijn zoon.

Derde generatie

Steyro werd bijna vijftig jaar geleden opgericht door Roger – what’s in a name – Steyaert. Na zijn overlijden zette rechterhand Jan De Veene de zaak verder, een jaar later stapte ook zoon Kristof in de zaak. Anno 2021 is Kristof general manager van Steyro maar de nieuwe generatie wordt ook al klaargestoomd. “Mijn oudste zoon Lucas is twintig en klust in de schoolvakanties bij in de zaak. Als ingenieur elektromechanica in spe zou hij een grote meerwaarde kunnen zijn voor Steyro”, vertelt Kristof. “Tibo, de gekste van de twee, leeft als zestienjarige voorlopig nog onder het motto ‘pluk de dag’. Maar wie weet, ooit”, lacht Kristof. 

Prijs-kwaliteit

Steyro maakt deel uit van Asamco, een inkoopgroepering voor de technische vakhandel. Door het samen aankopen met 68 leden kunnen ze altijd een uitstekende prijs-kwaliteit garanderen van de producten die uiteindelijk in de rekken bij Steyro liggen. “De klanten kennen intussen hun weg naar Steyro. De zaken gaan goed, we mogen niet klagen”, aldus Kristof.

Groei

Meer nog, Steyro kende de laatste jaren een sterke groei. “Onze winkeloppervlakte is bijna verdubbeld”, vertelt Kristof. “We hebben serieus geïnvesteerd en gerenoveerd. Betere verlichting, een tweede parking, nieuwe computers en kassa’s… We zijn tevreden van de verbouwingen maar konden iets minder lachen met de sterk stijgende energiefacturen.”

Totaalpakket

Kristof besluit daarom te investeren in een zonnepaneleninstallatie op het dak van de zaak én warmtepompen voor de verwarming in de zaak. “Wij zijn meteen gegaan voor het totaalpakket. Dat we op die manier een deel van onze productie terug kunnen injecteren op het stroomnet, is mooi meegenomen”. 

Alle kleine beetjes helpen

Het is voor Kristof ook een eerste kennismaking met een groenere kijk op de toekomst. “Vooralsnog waren we minder bezig met de duurzaamheid van onze onderneming, maar dat is nu veranderd. De zonnepaneleninstallatie is nog maar een begin, maar alle kleine beetjes helpen, toch?” Om voor Bolt te kiezen als energieplatform was een evidentie. Kristof besluit: “Eigenlijk verschillen we niet veel met de mensen van Bolt. Ook wij staan dicht bij onze consument.”

Koop je energie bij Kristof en Lucas! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Steyro? Surf naar de website steyro.be.

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Ensol-Tec.

Bij jou in de buurt