Leen en Hans
Zonne-energieGijverinkhove

Leen en Hans

In het kort

  • zonne-energie
  • Belgische quinoa
  • stroom voor 78 huishoudens

Het sympathieke ondernemerskoppel Leen en Hans streven met hun landbouwbedrijf naar lokale, eerlijke en gezonde producten. Ze waren bij de eersten in België om quinoa te telen, hoog tijd om ook op het gebied van groene stroom een statement te maken. 

Leen en Hans staan, samen met hun vrolijke achterban van drie kinderen, aan het roer van hun vee- en akkerbouwbedrijf. Het ganse gezin werd gebeten door de landbouwmicrobe en ze telen er met veel duurzame zorg en liefde Belgische quinoa. Je kan die niet alleen kopen op hun boerderij, maar ook in de grotere supermarkten. 

100% eerlijk

Leen en Hans’ quinoa is onbewerkt en volledig natuurlijk. Bovendien laten ze niets van de plant verloren gaan. Het is een perfect voorbeeld van een milieuvriendelijk en circulair proces (’t zit ’m zelfs in de recycleerbare verpakking). Ze willen die duurzame kaart graag doortrekken in alles wat ze doen, dus ook op het vlak van energie. “We willen op het vlak van energie zelfvoorzienend zijn. De daken hebben een perfecte oriëntering en voldoende oppervlakte, dus de keuze voor zonnepanelen was snel gemaakt. We wekken nu ook 100% eerlijke en Belgische stroom op.”, vertelt Hans. 

Niet alleen praten, maar vooral doen

“We vinden het belangrijk dat we ons steentje bijdragen wat het milieu betreft. Als je er alleen maar over praat, dan blijft het gewoon bij het oude.”, aldus Leen. Hans en Leen proberen daarom ook in de andere takken van hun bedrijf te zoeken naar zoveel mogelijk duurzame oplossingen: van afvalreductie tot emissiearme stallen. 

Ze slaan graag de handen in elkaar met Bolt. “Het is een mooi concept. Bolt, dat is echte groene stroom, geen gesjoemel van buitenlandse bedrijven. Die eerlijkheid en transparantie streven wij ook na.”, zegt Hans trots. 

Koop je energie bij Hans en Leen! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Belgische quinoa van Hans en Leen? Surf naar de website belgische-quinoa.be

Bij jou in de buurt