Liene
Zonne-energieKontich

Liene

In het kort

  • zonne-energie
  • een bedrijvengroep gespecialiseerd in digitale transformatie
  • stroom voor 24 huishoudens

Gumption Group profileert zich als een ecosysteem voor start-ups en scale-ups. Zij doen aan co-creatie rond merk- en klantenbeleving, digitale technologie en procesautomatisering. Het welzijn van de werknemers én van de wereld waarin ze leven, staat hoog op het lijstje. Resoluut kiezen ze voor groene lokale stroom via zonnepanelen op het dak van het hybride wagenpark. Dubbel groen! 

Gumption Group bestaat uit 20 brands. Ze werken onderling vooral samen voor externe klanten, maar soms ook voor de eigen bedrijvengroep. Zo betrok Gumption twee bedrijven van de groep bij een groots project waarbij de volledige vloot van 200 bedrijfsauto’s werd vervangen door plug-in hybride modellen. CenEnergy voorzag de laadpaalinfrastructuur op kantoor en bij de medewerkers thuis, samen met het beheerplatform. Samen sterk!

Vergroenen

Liene De Bie is als experience partner bezig met het werknemersbeleid. “Samen met mijn collega’s zetten we sterk in op de vergroening van ons bedrijf”, vertelt Liene. Groene energie opwekken was een logische keuze. Waarom investeren in hybride bedrijfswagens als je ze voltankt met grijze stroom?” 

Extreem weer

Het dak van het hoofdkantoor in Kontich bleek niet geschikt voor zonnepanelen. “Bij extreme sneeuwval zouden er problemen kunnen komen. Ironisch als je weet dat die extreme weersomstandigheden er net komen door de opwarming van het klimaat”, zegt Liene. Gelukkig voldeed de nabijgelegen parkeerloods wél aan de voorwaarden voor een zonnepaneleninstallatie. 

Bewustmaken

Gumption Group is transparant in zijn evolutie naar een groenere toekomst. “Via nieuwsbrieven en artikels brengen we alle werknemers op de hoogte. Meer zelfs, we maken ze attent op de milieuproblematiek. Bewustmaking is voor ons deel van het proces.” Liene trekt de groene lijn door in haar privéleven. “Initiatieven zoals Too Good To Go die voedselverspilling tegengaan, vind ik top. Ook shop ik lokaal, zowel mijn voedingswaren als kleding. En nu ook mijn energie!”

Het verschil maken

Gumption Group zit tijdens de coronacrisis niet stil. “Onze kantoren krijgen as we speak een duurzame upgrade. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen”, legt Liene uit. “We willen ons differentiëren van anderen.” En dat is ook meteen de reden om voor Bolt te kiezen. “Bolt maakt echt een verschil. Als jonge speler hebben jullie tenminste de ballen om te zeggen waarop het staat. Dat appreciëren we hier bij Gumption Group”, besluit Liene. 

Koop je energie bij Liene! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Gumption? Surf naar de website gumption.eu

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Threepower

Bij jou in de buurt