Lilian en Ruben
Zonne-energieTessenderlo

Lilian en Ruben

In het kort

  • zonne-energie
  • maken en plaatsen binnendeuren
  • energie voor 55 huishoudens

Ruben en Lilian zijn jonge dertigers met véél ambitie. Samen met hun twaalfkoppig team runnen ze ‘Deuren Plessers’, een schrijnwerkerij in Tessenderlo. Het bedrijf zet sterk in op modernisering, inclusief een grootschalige zonnepaneleninstallatie op de nieuwe locatie. Het overschot van de zonne-energie wordt via Bolt aangeboden aan iedereen die op zoek is naar lokale, groene energie. 

De kans is groot dat je in heel wat Belgische huizen binnendeuren van Plessers aantreft, en dat is precies wat Ruben elke dag weer motiveert: “Ik leer veel verschillende mensen kennen. We zitten in heel Vlaanderen en een stukje in Wallonië, dus je komt al eens ergens.” Sidekick en grote liefde Lilian bewaakt het fort in Tessenderlo. Zij staat in voor de administratie. 

Estland

In hun vrije tijd trekken Ruben en Lilian er graag op uit, samen met hun twee kinderen en hond. Het gezin gaat regelmatig op vakantie, liefst in de bergen. Al mag een jaarlijks tripje naar Estland, het herkomstland van Lilian, niet ontbreken. “Zowel Tallinn als de natuur errond is prachtig. Een beetje koud misschien, maar daar trekken we ons niets van aan”, vertelt Ruben. 

Groene impact

Ruben en Lilian zijn echte natuurfanaten. Zorg dragen voor het milieu staat dan ook hoog aangeschreven in de brand bible van Deuren Plessers. Net zoals modernisering. Met de bouw van een nieuw magazijn werd er ook meteen geïnvesteerd in een hightech zonnepaneleninstallatie. “We hadden eerder al zonnepanelen liggen op ons oude dak, maar nu de oppervlakte vervijfdubbeld is, wekken we pas écht veel groene stroom op”, aldus Ruben.

Kempische hartelijkheid

Al die stroom krijgen ze bij Deuren Plessers niet verbruikt. Tijd om op zoek te gaan naar een energieplatform dat de overtollige groene energie bij de mensen thuis krijgt. “Het was onze boekhouder die Bolt tipte. Ik heb Bolt vergeleken met andere energieleveranciers, maar jullie kwamen als beste naar voren”, zegt Ruben. “Ik kwam in contact met een joviale kerel uit de Kempen, en toen wist ik dat mijn buikgevoel klopte. We zijn dan ook heel content van Bolt!”

Bij jou in de buurt