Marc
Zonne-energieLimal

Marc

In het kort

  • zonne-energie
  • een onderneming voor aangepast werk
  • stroom voor 27 huishoudens

Met meer dan 50 jaar ervaring en meer dan 160 werknemers is Axedis de referentie in de wereld van lange termijn en back-up services. Tegelijkertijd trekken ze ook resoluut de sociaal-ecologische kaart met de integratie van mensen met beperking én een krachtige zonnepaneleninstallatie. 

Sociaal, lokaal…

Het doel van een bedrijf dat ‘aangepast’ werk aanbiedt is mensen met een handicap in het bedrijf integreren. Van het totale aantal Axedis-werknemers heeft 85% een handicap. “Zij zijn de motor die het bedrijf doen draaien”, vertelt Marc, die werkt bij Axedis. 

…en groen!

Het bedrijf in Limal heeft onlangs 769 zonnepanelen geïnstalleerd om zichzelf rechtstreeks van groene energie te voorzien. En de overtollige productie? Die kan jij via Bolt kopen! "Bij Axedis plaatsen we onszelf in de korte keten. Via Bolt kunnen we onze buren van duurzame elektriciteit voorzien. We kunnen 30 tot 35 huishoudens per jaar doen draaien op groene energie", legt Marc uit.

250kWp nuttig gebruikt

"De zonnepaneleninstallatie heeft een capaciteit van 250kWp en is geoptimaliseerd om zowel de energie-efficiëntie als de ecologische impact te maximaliseren. In het weekend en buiten de werkuren wordt de elektriciteit niet verbruikt, maar geïnjecteerd op het net”, legt Marc uit. 

"Een project van deze omvang kan voor sommige bedrijven financieel een uitdaging zijn, maar dankzij ons systeem van derden-investeerders hebben we nu én een verlaging van onze energierekening, én behouden we onze budgetten voor andere ecologische projecten." Een ideaal scenario volgens Marc. 

Bolt, de juiste waarden

"Wat voor ons belangrijk is, is dat de mensen lokaal kunnen profiteren van onze hernieuwbare energie, daarom dat we kiezen voor de korte keten. Toen Bolt aan ons werd voorgesteld, gingen we snel overstag. De waarden die zij uitdragen staan dicht bij die van Axedis. We zijn dan ook zeer enthousiast om met Bolt in zee te gaan”, besluit Marc. 

Koop je energie bij Marc! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Meer weten over Axedis? Surf naar de website axedis-eta.be

Bij jou in de buurt