Mathieu en Benjamin
Zonne-energieNivelles

Mathieu en Benjamin

In het kort

  • zonne-energie
  • een familiebedrijf met zin voor duurzaamheid
  • energie voor 17 huishoudens

Mathieu en Benjamin leiden een bedrijf dat dierenhuiden verwerkt en trekken doelbewust de duurzaamheidskaart. Ze zetten 100% in op groene energie en lokale, circulaire economie. 

De familie Geeroms is al drie generaties lang de schakel tussen vleesproducenten en leerfabrikanten. Het familiebedrijf, ondertussen geleid door broers Mathieu en Benjamin, haalt huiden op bij slachthuizen en behandelt deze. Eén van deze slachthuizen is het welgekende Abattoir in Anderlecht. De oude slachthuizensite zet tegenwoordig sterk in op duurzaam ondernemen. Een ontwikkeling die ook Mathieu en Benjamin graag volgen. 

Na het eerste behandelingsproces worden de huiden uitgeselecteerd naar de behoefte van de klant: “We gaan immers niet dezelfde huiden verkopen aan de automobielsector enerzijds, een meubelmaker anderzijds, enzovoorts,” legt Mathieu ons uit. Bovendien zijn er ook verschillen in kwaliteit van top-of-the-line tot mindere kwaliteit. 

Groene energieproductie

Na de verhuis naar hun nieuwe locatie in Nijvel werd de beslissing snel genomen om te investeren in zonnepanelen: “We wilden zo snel mogelijk ons volledig jaarverbruik kunnen dekken met eigen duurzame productie,” vertelt Mathieu. De keuze viel uiteindelijk op zonnepanelen, aangezien de productie van windenergie nog niet op punt staat voor kleinere schaal. Van de totale productie van de zonnepanelen wordt momenteel bijna 40% geïnjecteerd op het net. Het is deze overschot die klanten rechtstreeks van Mathieu en Benjamin kunnen afnemen via Bolt. 

Deelplatform

De manier van werken bij Bolt is voor Mathieu en Benjamin de doorslaggevende factor geweest:“Ik ben fan van het concept van Bolt: het kopen en verkopen van lokale groene stroom,” stelt Mathieu. “Ik was thuis al klant. Toen ik te horen kreeg dat er ook de mogelijkheid was om als opwekker op het platform te komen, heb ik niet getwijfeld.” Hoe een tevreden klant een enthousiaste opwekker kan worden, blijkt maar eens. 

Verduurzaming in de vleesindustrie

De broers zijn vastbesloten om de vleesindustrie te dwingen zichzelf te herevalueren. "Mijn visie is dat de vleesindustrie een model is, als een van de eersten, van circulaire economie. Alles wordt gebruikt en gewaardeerd. Bovendien maken we deel uit van deze cirkel, aangezien we de huiden herwaarderen door hun transformatie naar leer,” zegt Mathieu. Het leerlooien bestaat al eeuwenlang en heeft al die tijd astronomische hoeveelheden afval vermeden, benadrukt hij nog.

Koop je energie bij Mathieu en Benjamin! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker.

Bij jou in de buurt