Matthias en Jurn
Zonne-energieOostende

Matthias en Jurn

In het kort

  • familiebedrijf in Oostende
  • zonne-energie
  • energie voor vijf huishoudens

Als bedrijf in de vleesindustrie moet je je verantwoordelijkheid nemen. Dat is wat Jurn en Matthias van Meco, steevast uitdragen. 

Meco - in de jaren ‘70 opgericht onder de naam ‘Meat Company’ - ontpopte zich in de voorbije halve eeuw tot duurzame voedingsproducent en totaalleverancier van een aanzienlijk kaliber. Het bedrijf met reeds 140 medewerkers wordt geleid door de familie Van Steenkiste. Gesteund door hun vader Joran zetten tweelingbroers Jurn en Niek eind jaren ‘90 hun schouders onder het bedrijf. Meco verdeelt zowel vers(e) vlees, vis en groenten als gegaarde maaltijdcomponenten en kant-en-klare gerechten aan de horeca.

Maatschappelijke vraag 

In het huidige klimaat kan ook de vleesverwerkende industrie niet achterblijven, vertelt Matthias ons. Hij werkt ondertussen al even bij het familiebedrijf en is mee verantwoordelijk voor de verduurzaming van Meco. “We willen duurzamer worden op verschillende vlakken. Dit is ook een vraag vanuit de markt.” Meco zet in op duurzamere verpakkingen en warmterecuperatie. Daarnaast investeerde het bedrijf recent ook in zonnepanelen. “Die investering is gekomen om de energetische voetafdruk van het bedrijf te verminderen”, legt Matthias uit. 

Verantwoordelijkheid nemen 

Als bedrijf in de vleessector kan je niet achterblijven. Dit is de belangrijkste reden om voor Meco te kiezen, stelt Matthias: “Kiezen voor Meco is kiezen voor een bedrijf dat zijn verantwoordelijkheid neemt.” 

Koop je energie bij Matthias en Jurn! Bereken jouw prijs en kies voor deze opwekker. 

Wil je meer weten over Meco? Surf naar de website meconv.be

Deze opwekker werd aangebracht door onze partner Extrapower.

Bij jou in de buurt